Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehtiikö Pelicans vielä tehdä kyseenalaisen ennätyksenkin?

Lahden Pelicansin kausi päättyy tällä viikolla runkosarjaan. Jäljellä on enää torstain kotiottelu ja lauantain vierasottelu, molemmissa on vastassa Lappeenrannan SaiPa, jonka kohtalona on niin ikään jäädä pudotuspelien ulkopuolelle.

Pelicansin rajusti flopannutta kautta ja siitä seurannutta pelaajaliikennettä kuvaa se, että joukkueen tilastoihin on talven aikana merkitty jo peräti 51 pelaajaa.

Kentällä heistä on esiintynyt vain 49, sillä A-nuorista liigajoukkueen kokoonpanossa käväisseet hyökkääjä Niko-Petteri Nuutinen ja maalivahti Mikael Petro eivät ole pelanneet vaihtoakaan.

Pelaajamäärä on Pelicansin tähänastisen liigahistorian toiseksi suurin, ja mikäli vielä uusia pelaajia tuodaan kokeilemaan Liigan päätösviikolla, voi Pelicans tehdä tällä saralla uuden ja vähän kyseenalaisenkin seurakohtaisen ennätyksen.

Liigan sivujen perusteella Pelicansin nykyinen ennätys on kaudelta 2003–2004, jolloin joukkueen tilastoihin merkittiin 52 pelaajaa. Kolmanneksi suurin on kauden 2014–2015 lukema 45 pelaajaa.

Kokoonpano on Pelicansin Liiga-aikana muutenkin kasvanut, sillä 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä kauden läpivientiin tarvittiin keskimäärin vain 30–35 pelaajaa.

Kaikkein vähiten heitä oli kaudella 2000–2001, jolloin esiteltyä uutta turkoosia pelipaitaa kantoi vain 27 pelaajaa.

Viimeisten kuuden kauden aikana (2014–2020) Pelicans on saanut tai joutunut käyttämään koko ajan vähintään 37 pelaajaa kauden mittaan.

Yhä harvempi pelaaja pystyy tätä nykyä pelaamaan yli 50 ottelua, jolloin tuuraajia ja varamiehiä tarvitaan takavuosia enemmän.

Runkosarjan viimeinen kotiottelu Pelicans–SaiPa torstaina 12.3. kello 18.30 Isku Areenalla.