Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salpausselkä keräsi yleisöä yli 30 000, tavoite täyttyi ja kehuja tuli

Salpausselän kisoissa vieraili viikonloppuna yhteensä 30 800 ihmistä, mistä sunnuntain osuus oli 9 500.

– Pääsimme kävijätavoitteeseemme (30 000). Kaiken kaikkiaan tavoitteet ja odotukset ylittyivät. Viikonlopun parasta antia olivat ihmisten iloiset ilmeet ja Salpausselän henki, pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen sanoo.

Joukkueiden jäseniä paikalla oli 572, mediaa 419 ja vapaaehtoisia 1 100. Palkintorahaa jaettiin noin 425 000 euroa.

Suomalaisittain kohokohtia olivat Iivo Niskasen voitto ja Krista Pärmäkosken kolmas sija hiihdossa perinteisen hiihtotavan 15 ja 10 kilometrillä, sekä kakkossija naisten 4 x 5 kilometrin viestissä.

FIS:n kilpailupäällikkö Walter Hofer sanoi perjantain kilpailun olleen tämän kauden paras mäkikilpailu.

Salpausselän kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Juha Kolu

– Eri tahoilta saamamme palaute on ollut jopa poikkeuksellisen positiivista. Maastohiihdossa joukkueet ovat olleet täydellisen tyytyväisiä sekä ratoihin että olosuhteisiin yleensä, mäkihypyssä FIS:n kilpailupäällikkö Walter Hofer sanoi perjantain kilpailun olleen tämän kauden paras mäkikilpailu. Siitä olemme erityisen iloisia, kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Juha Kolu kommentoi.

– On ollut hienoa myös kuulla, että myyntipisteissä on ollut erittäin vilkasta.

Kolu oli tyytyväinen myös siihen, että vaikeasta talvesta huolimatta kaikki kilpailutapahtumat saatiin vietyä suunnitellusti läpi.

– Se on tänä talvena ollut harvinaista.