Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ironmanin MM-kisat tulevat Lahteen tai menevät Klagenfurtiin 2022

Suomen Lahti ja Itävallan Klagenfurt ovat ehdolla Ironman-triathlonin MM-kilpailujen isäntäkaupungiksi vuodelle 2022.

Ironman 70.3. MM-kilpailut on kahden päivän tapahtuma, jossa kilpailevat ammattilaiset ja ikäryhmäurheilijat. Naiset ja miehet kilpailevat eri päivinä.

Viime vuonna MM-kilpailu järjestettiin Ranskan Nizzassa, tänä vuonna Uudessa-Seelannin Taupossa, ja 2021 Yhdysvaltojen Utahissa.

– Mestaruuskilpailun kehitys on ollut merkittävää, ja kun palaamme Eurooppaan vuonna 2022, meillä on kaksi paikkakuntaa, jotka ovat osoittaneet ansaitsevansa tämän mahdollisuuden isännöidä maailman laadukkainta triathlontapahtumaa, kertoo Andrew Messick, Wanda Sports Groupiin kuuluvan Ironman Groupin toimitusjohtaja.

– Nämä kaupungit pystyvät tarjoamaan urheilijoille poikkeuksellisen hienon kilpailukokemuksen, tapahtumapaikat ja paikallista kulttuuria, mutta ne varmasti houkuttelevat mukaan myös urheilijoiden perheitä ja ystäviä ympäri maailmaa. Ironman 70.3 -mestaruuskilpailut ovat maailmanluokan kilpailuja, joten on tärkeää, että valitsemme sellaiset isäntäkaupungit, jotka täyttävät standardit, Messick lisää.

Lahti on jo kahtena kesänä järjestänyt Nokian Tyres Ironman 70.3 Finland -tapahtuman.

Kaupunginjohtaja Pekka Timonen sanoo, että Lahti tunnetaan kansainvälisten suurten urheilutapahtumien järjestäjänä.

– Vaikka tunnettuus on syntynyt pääosin talvitapahtumien kautta, on kaksi kertaa Lahdessa järjestetty Ironman osoittanut kaupungin olevan täysverinen triathlonkaupunki. Maailmanmestaruuskisat 2022 olisi hieno asia Suomelle ja Lahdelle, joka on Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021, sekä triathlonkulttuurille Suomessa ja Skandinaviassa, Timonen julistaa.

Tulevan kesän Nokian Tyres Ironman 70.3 Finland kilpaillaan Lahden seudulla lauantaina 27. kesäkuuta.