Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finlandia Hike ei anna lumettomuuden haitata – pertsa vaihtuu patikointiin

Peruuntunut Finlandia-hiihto poiki pikatahtia eräänlaisen varjotapahtuman. Tulevana lauantaina massahiihdon maratonreitille on starttaamassa joukko patikoijia.

Finlandia Hike -tapahtuman takana ovat Finlandia-hiihtoon osallistumassa olleet paikalliset kaverukset Mikko Kittelä, Timo ­Puolakka ja Hermanni Skofelt, jotka keksivät lähteä kävelemään lumettomalle hiihtoreitille.

– Meillä oli kova tavoite mennä suksimalla läpi perinteinen Finski, ja oli hirveä harmi, ettei talvea nyt sitten oikein tullutkaan. Yhtenä iltana sitten saatiin idea, että hitot siitä, käydäänpä patikoimassa se läpi. Sen verran yllytyshullua porukkaa olemme, taustoittaa Kittelä, joka tunnetaan muun muassa lumilautailutapahtumien järjestäjänä.

Nopealla aikataululla ei järjestetä virallista tapahtumaa tai hulppeita puitteita, vaan Finlandia Hike on maksuton ja tempausluonteinen hyvän mielen juttu, Kittelä kuvailee.

– Kannustetaan porukkaa liikkumaan, vaikka sää ei olekaan otollinen hiihtämiseen. Mennään makeisiin maastoihin viettämään hyvä päivä, jossa voi itseään urheilullisestikin haastaa, Kittelä sanoo.

Finlandia Hiken reitistä on tulossa noin 40 kilometriä pitkä. Hiihdon peruunnuttua Hälvälän ampuma-alue on avattu, joten patikoijat joutuvat kääntymään aiemmin takaisin Lahteen päin.

– Pääosin se kiertelee Finlandia-reittiä, kääntöpaikka on 32 kilometrin matkan pohjilla. Poikkeama tehdään Tiirismaan puolella, saadaan Hollolasta mukaan Järvien kierros ja pikkuisen korkeuseroja, Kittelä kertoo.

Reitti ja kartta julkaistaan tällä viikolla. Risteyskohtiin järjestäjät tekevät kevyen merkkauksen.

Osallistujatoiveiden pohjalta merkitään myös 15 kilometrin reitti.

– Se kääntyy Messilästä takaisin päin, siitä saa hyvän patikan vaikkapa lasten tai koiran kanssa.

Finlandia-hiihdon virallinen organisaatio ei ole mukana Finlandia Hiken järjestelyissä, mutta on Kittelän mukaan antanut tukensa tapahtumalle.

Facebook-tapahtuma on kerännyt jo kymmeniä osallistujia, ja viitisensataa kiinnostunutta ihmistä.

– Se on yllättänyt meidät täysin. Ajattelimme, että muutama halukas voisi löytyä, mutta se lähtikin vähän lennokkaammin liikkeelle, Kittelä tunnustaa.

– Hienoa, että ulkoilu kiinnostaa ihmisiä noin paljon, eikä vesisade ole lannistanut.

Sää- ja maasto-olosuhteet ovat vielä osin arvoitus.

– Viikonloppuna reittiä tarkistettaessa oli karkea luminen pohja ja hyvä pito, mutta nyt on tullut vettä, mikä varmasti liukastaa. Toisella puolella harjua voi olla ihan erilainen keli kuin toisella. Säänmukainen varustus ja hyvät kengät ovat varmasti tärkeimmät, nastapohjistakaan ei varmasti ole haittaa, Kittelä suosittaa.