Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alasenjärven jää kesti kaveriporukan "Talviklassikon"

Lumeton ja lauha talvi ei estänyt yhden lahtelaisen urheiluperinteen jatkumista. Viime lauantaina Alasenjärven jäällä nimittäin miteltiin lahtelaisen kaveriporukan pipolätkäturnaus, omanlaisensa ”Talviklassikko”.

Muutama vuosi sitten aloitettu vuosittainen kokoontuminen on vähitellen paisunut turnaukseksi, jossa joukkueet ottavat mittaa toisistaan itse kyhätyllä pelikentällä.

– Siellä oli pilkkijöitä seurana järven jäällä, kun kymmeneltä aamulla aloiteltiin, kertoo Pekka Niemi, yksi osallistujista ja turnauksen voittajajoukkueen jäsen.

– Iltapäivällä finaalin aikoihin keli oli jo vähän vettynyt. Pronssipeli piti jättää pois, mutta ihan kivasti saatiin turnaus silti pelattua.

Kynnelle kykeni tällä kertaa neljätoista peluria, osa kauempaakin muista kaupungeista. Lisäksi oli huoltojoukkoja makkaranpaistopuuhissa.

– Neljän pelaajan jouk­kueet arvottiin etukäteen, ja pelit pelattiin kolmella kolmea vastaan, Niemi kertoo.

Alasenjärven Talviklassikon järjestelyihin oli panostettu. Jään alle merkittiin nauhalla keskiviiva ja maalivahdinalueet, ja turnausta edeltävänä iltana kenttää jäädytettiin kastelukannulla avannosta vettä hakien.

Kentän laidat koottiin kuormalavoista ja parruista.

Mietinnässä oli maalle kaukaloon siirtyminenkin, mutta Alasenjärven jääpeite todettiin riittävän paksuksi, Niemi vakuuttaa.

– Jää paukkui ihan kunnolla välillä, mutta onneksi ei tullut läpi asti railoa.

Leikkimielisessä tur­nauk­sessa tärkeintä oli mukava yhdessäolo.

– Voittaminen ei ollut niin oleellista, vaikka kyllähän kun hokkarit laitetaan jalkaan, niin kaikki tuppaavat yrittämään täysillä. Talviklassikko on hokiromantiikan täyteistä touhua, kun vain jaksaa nähdä vähän vaivaa järjestää se, Niemi toteaa.