Kiekkosyksy: Pelicansin pelaajaesittelyt

Aatu Raninen

Maalivahdit

30 JOONA VOUTILAINEN

Nuori espoolainen suoriutui liigakasteestaan mainiosti: viime kaudella 6 starttia, joista 5 oli vakuuttavaa työskentelyä. Luonne ja urheilullisuus kunnossa, torjuntatekniikkakin hiottua. Voi haastaa jo tiukasti Juvosta.

41 JANNE JUVONEN

Vuosi sitten kysyimme ”Onko voittava maalivahti?”, eikä vastausta oikein saatu. Luottamus kärsi jälleen kolauksia kauden edetessä. Sisuuntuu huippuiskuun huonon pelin jälkeen, mutta niitä huonoja pitäisi vähentää.

70 JOONAS HARALD

Kolmikon pienikokoisin kassari sai liigadebyyttinsä tammikuussa Ässiä vastaan (tappio 2-3), ei mahtanut maaleille mitään. Viime kausi oli sekava neljässä eri joukkueessa. Mestis-kokemusta tuli 18 ottelun verran.

Puolustajat

8 NICO MANELIUS

Luottopuolustajan mantteli tukevasti harteilla, kun neljäs kausi Pelicansissa alkaa. Kiekollisena ei häikäise vieläkään, mutta puolustaa rutinoituneesti ja tietää rajoitteensa. Kolmosparia ja alivoimaa, voi tuurata ylempänäkin.

9 JUHA LEIMU

On painavan laukauksensa ansiosta koko Liigan suurin ”viivapelote” hyökkäyssiniviivalla, jos pysyy kunnossa. Oli sivussa puolet viime kaudesta, selkävaivojen hellitettyä pelasi säännöllisesti ja teki välittömästi tulostakin.

14 STEFAN LASSEN

Takalinjojen peruskallio. Juutti kohensi viime kaudella selvästi plusmiinussaldoaan ja otti vähemmän jäähyjä, toisaalta oli aavistuksen vaisu ja puolikuntoinen. Nyt nähty taas fyysisempää otetta, suoritustasoltaan joukkueen varmimpia.

44 MIKKO KOUSA

Kierrokseltaan Lahteen palasi fantastinen kansainvälisen tason puolustaja. Heikkouksia vaikea löytää, sillä tekee kentällä kaikkea korkealla laadulla. Kenttäpelaajista joukkueen tärkein yksittäinen suunnannäyttäjä.

51 RONI RUKAJÄRVI

Täytepuolustajan taskussa jo 64 liigapeliä, lastentaudeista pitäisi vähitellen päästä eroon. Tekee liian usein väärän ratkaisun, tai hutiloi oikean valinnan. Luonnetta on, mutta vain luistelu ja laukaus ovat liigatasoa.

53 JORDAN ROWLEY

Allsvenskanista saapunut yleispuolustaja pärjää luistelullaan. Taidoiltaan perustasoa, laukaus on heikko. Lähtökohtaisesti 3. pakkiparin kamaa. Persoonaa ja johtajuutta kehuttu. Pelannut paljon pudotuspelejä.

61 CASIMIR JÜRGENS

Sulavalla taidolla ja joutuisalla luistelulla varustettu yleispuolustaja. Kunnon läpimurto mahdollinen. Pätevä siniviivan moottori ylivoimalla, rauhallinen olemus. Ei voimakkain, mutta ei lapanenkaan. Hyvä suoritusvarmuus.

88 LIBOR SULAK

Ulottuva tshekkipakki tekee kovaa nousua kansainväliselle tasolle. EBEL-sarja ei ollut kovatasoisin, mutta kokoisekseen hyvä liike ja taidot ovat vakuuttaneet sekä maajoukkueessa että Detroitin NHL-leireillä.

Hyökkääjät

4 IIKKA KANGASNIEMI

Läpimurto syntyi ryminällä: 52 otteluun 10+31=41 pistettä. Puolustajia pujottelevan väkkärän taitotaso ylitti odotukset, nyt pisteille on vielä suurempi tilaus. Maalinteko kaipaa vielä tylyyttä ja tehokkuutta.

18 ALEKSI REKONEN

Näppärällä laituri-sentterillä tuntuisi olevan potentiaalia, jota ei ole saanut ulos. Väläytteli harjoituspeleissä lupaavasti - ja sai komennuksen puolustajaksi! Pystyykö käsittelemään vaikean tilanteen? Uuden Lahden kummipelaaja.

19 JOEL MUSTONEN

Tuttu vauhtikone kävi kaksi kautta SHL:ssa jalostumassa. Odotuksissa nousu 30+ pisteeseen ja vihdoin ehjä 50+ ottelun kausi. Luisteluvoima ja intensiteetti suurin vahvuus. Henkinen kantti testissä vastuuroolissa.

20 ARTTURI TOIVOLA

Viime kausi oli nuorelle keskushyökkääjälle ensimmäinen Lahdessa, liigaura urkeni 13 ottelun verran. Jäänyt profiililtaan vielä vähän häilyväksi, mutta pääsi kokeilemaan U20-maajoukkueeseen.

22 ALEKSI MUSTONEN

Liukas ja taitava sentteri-laituri oli hyvä löytö pelaajamarkkinoilta. Nuorista vuosista huolimatta kohta 200 liigapeliä vyöllä. Yltänyt jo 28 pisteeseen, tuoko uusi ympäristö tarvittavan sytykkeen 30-40 pinnaan?

24 HANNES BJÖRNINEN

Ottaako neljättä kautta peräkkäin ison kehitysloikan? Fiksu sentteri huolehtii viisikkonsa eheydestä ja valittiin jo kapteenistoon. Viime kaudella 24 pistettä, nyt ei saa tyytyä jarruketjuun puolustamaan. Sietää koviakin kolhuja.

25 JOONAS ALANNE

Näennäisesti potentiaalisen maaliruiskun viime kausi meni vihkoon. Enimmäkseen vilttiketjutasoa, ja vaikka ratkaisi kaksi pudotuspeliä, on yhä kaukana vastuurooleista. Lähinnä tuuraaja, ja todennäköinen lähtijä.

27 MISKA SIIKONEN

Vahva moderni keskushyökkääjä, hoitaa hommat ympäri kenttää. Oli vuosi sitten yllättävän valmis tulosvastuuseen (30 ott, 6+10=16), kunnes loukkaantui. Tähtäimessä ykkösketjun valtaaminen, se on vain ajan kysymys.

29 ARTTU HEIKKINEN

Isokokoisella tsempparilla tulee kohta 200 Liiga- ja Mestis-ottelua täyteen. Mestiksessä iskenyt hyviäkin tehoja, Liigassa taidot ja liike riittävät lähinnä rikkovaan rooliin.

37 ROOPE ELIMÄKI

Liigan ja Mestiksen välimaastossa kasvanut sentteri pääsi liigavankkureihin 49 ottelun verran (7+4=11). Kätevä käsistään ja jaloistaan, mutta tuskin rahkeita isompaan läpimurtoon. Henri Heinon jättämä rooli tarjolla.

62 KIMI KOIVISTO

Snaipperi on valmiina jos tarjoilu pelaa. Oli viime syksynä kovassa lyönnissä, kunnes tuli kolhua. Pudotuspeleissä nousi jälleen esiin iskemällä 3 maalia. Vikkelän laiturin tähtäimessä ehjä kausi ja 20-30 pinnaa.

71 BORNA RENDULIC

Kroatialainen oli kesän isoin rekrytointi muutenkin kuin kooltaan. Painava rightin laukaus pistää silmään, mutta osaa pelata monipuolisesti ja tehdä tilaa ketjukavereillekin. Väkevä ilmestys kulmissa ja maalin edustalla.

72 VADIM PERESKOKOV

Laitahyökkääjän kiekonkäsittely ja liikehdintä on aistikasta. Kuin Tuomas Santavuori konsanaan, mutta osaa luistella eteenpäinkin. Korkea taitotaso tilaa saadessaan, ahtaissa väleissä voi hyytyä pahastikin.

81 TAAVI VARTIAINEN

Panssarivaunu ei ole ottanut kehitysharppauksia, jossei suurta takapakkiakaan. Pelasi viime kauden hieman säyseämmin, istui 36 minuuttia ja teki 2 maalia. Terävyyttä ja ryhtiä tarvittaisiin lisää, vaarassa pudota kelkasta.

89 ANTTI TYRVÄINEN

Liigan vihatuin pelaaja oli viime kaudella huonossa kunnossa, ja otteet olivat sen mukaiset. Nyt putki kulkee, ehtii tilanteisiin ja jaksaa vaihdot loppuun. Arvokas maskimies ja maalintekijä, mutta myös arvaamaton.

98 SEVERI LAHTINEN

Lupaava laitahyökkääjä on herkullinen peluri. Kiekko pysyy eleettömissä kuljetuksissa kuin liimattuna lavassa. Lisää päättäväisyyttä ratkaisuihin ja urheilullisuutta kroppaan, niin läpimurto tapahtuu.

Muut pelaajat

Toni Hannukkala (p)

Jarkko Pynnönen (p)

Lauri Heino (h)

Jonne Jantunen (h)

Niko Kivelä (h)

Roope Mäkitalo (h)

Miika Tiihonen (h)

Keskustelu