Tyly arvio lahtelaisten kiekkojunioreiden harjoittelusta: "Tilanne on surullinen"

Keskiviikon Uudessa Lahdessa ääneen pääsee Pelicansin edustusjoukkueelle ja A-junioreille taitovalmennusta pitävä Ross Lambert.

Pelaajaurallaan NHL-porttejakin kolkutellut kanadalaisvalmentaja ei ole ollut paljoa julkisuudessa, vaikka hänen kontaktinsa Lahteen ulottuvat jo 90-luvulle. Hänen vaimonsa on lahtelainen, ja hän tuntee Pasi Nurmisen edustettuaan tätä NHL-uralla.

Pelicansin ohella Lambert on mukana Kanadan Saskatoonissa toimivassa Serious Academy of Hockey -akatemiassa. Hän pyrkii tuomaan Isku Areenan jäälle taitoharjoitteita maailman huipulta.

- Patrick Kane, Nathan MacKinnon, John Tavares, Sidney Crosby... He harjoittelevat samantyyppisiä asioita. Taitovalmentajat ovat yleistyneet aivan viime vuosina Pohjois-Amerikassa.

Lambertin poika Brad pelaa Pelicansin C-junioreissa, ja on joukkueen nuorimpana ylivoimainen pistetykki. Vuosien aikana Lahdessa isä on havainnut joukkueiden harjoittelussa paljon parannettavaa.

- Yleisesti ottaen liigajoukkueessa on puute (taitovalmennukseen käytettävästä) ajasta, junioreissa taas valmentajien osaamisesta. Välillä katsoessani junnujen harjoituksia tekisi mieli repiä hiukset päästä, kun kukaan ei puutu tekniikan puutteisiin ja yksityiskohtiin, Ross Lambert sanoo.

Hän kritisoi päijäthämäläistä juniorityötä muun muassa kuntoharjoittelun ylikorostuneesta asemasta ja suoritusten lepsusta tarkkailusta jääharjoituksissa.

- Lahtelaiset juniorit treenaavat jopa liian paljon, mutta väärin!

Lue yksityiskohtiin menevä haastattelu tuoreesta paperilehdestä tai näköislehdestä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut