Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuusysin kasvatti Kari Arkivuo valmistautuu Häckenin euro-peleihin

Lahden Launeelta kotoisin oleva Kuusysin kasvatti Kari Arkivuo, 34, on pelannut ammattijalkapalloilijana maailmalla jo vuodesta 2006 lähtien. Ruotsalaisessa Häckenissä Arkivuo on nyt yhdeksättä kauttaan.

Sopimus göteborgilaisseuran kanssa loppuu syksyllä, mutta hän ei osaa vielä sanoa, missä peliura jatkuu. FC Lahti voisi olla yksi vaihtoehto. Hänellä on sijoitusasunto Lahdessa, ja kesät hän on viettänyt yleensä kotiseudulla, joten paluulle ei olisi ylitsepääsemätöntä kynnystä.

Ruotsin pääsarja Allsvenskan alkoi pääsiäisenä. Arkivuo oli sarja-avauksessa Häckenin avauskokoonpanossa, kun Kalmar kaatui kotikentällä. Toisella ottelukierroksella vieraissa Brommapojkarnaa vastaan Tukholmassa Arkivuo ei kuitenkaan päässyt pelaamaan, vaikka oli terveenä.

Arkivuota olisi ehkä tarvittu, sillä Häcken hävisi Brommapojkarnalle 0-2.

- Painajaismainen alku meille, kun Juhani Ojala loukkaantui heti pelin alussa. Saimme hyvän sarja-alun, mutta palasimme nopeasti maan pinnalle, Arkivuo harmittelee Bromman stadionilla ottelun jälkeen.

- Meillä on kolme hyvää laitapakkia, joten meitä kierrätetään. Olen joka tapauksessa hyvässä iskussa, joten harmitti, ettei peliaikaa tullut.

Viime kaudella Häcken oli sarjassa neljäs ja pääsi mukaan Eurooppa-liigaan, joten seuralla on tällä kaudella kansainvälisiäkin haasteita edessään.

- Eurooppa-liigassa haluamme mahdollisimman pitkälle. Östersund näytti viime kaudella, että ruotsalaisjoukkueet voivat ihan hyvin menestyä myös niissä peleissä. Allsvenskanissa haluamme jatkaa kärkipaikoilla, jotta pelit Euroopassakin jatkuisivat.

Häcken onkin noussut Göteborgin ykkösjoukkueeksi.

- IFK Göteborg on nuorentanut joukkuettaan. Uskon kuitenkin, että hekin tulevat olemaan nyt parempia kuin viime kaudella, laskeskelee Arkivuo.

Häckenin pahimpia kilpailijoita tällä kaudella ovat Arkivuon mukaan Malmö FF, AIK ja ehkä Östersund sekä Djurgården.

- - -

Arkivuo kuului vuosikausia Suomen maajoukkueen avainpelaajiin, mutta syksyllä päättyneen MM-karsinnan jälkeen hän jättäytyi pois ”Huuhkajista”.

- Toisaalta on haikea fiilis, kun en ole enää maajoukkuepeleissä mukana, mutta kroppani pysyy nyt pirteämpänä, kun saan välillä lepoakin. Niin pystyn auttamaan Häckeniä paremmin

Arkivuolla on espoolaistaustaisen avovaimonsa kanssa 2- ja 4-vuotiaat lapset, joten kotonakin riittää kiirettä. Perhe asuu Göteborgin Hisingenin saaressa, jossa on myös Häckenin kotikenttä.

Arkivuo myöntää seuraavansa tarkasti myös FC Lahden edesottamuksia. Hänen vanhempansa asuvat edelleen Lahdessa.

- Tällä hetkellä Göteborg tuntuu ihan kodilta. Olemme viihtyneet hienossa kaupungissa. Lahdessa käymme lähinnä lomilla.

- - -

Pelaamisen ohella Arkivuo on jo aloittanut myös valmentamisen.

- Olen syksystä lähtien ollut mukana Häckenin 13-vuotiaiden joukkueen valmennuksessa. Tarkoituksena on jatkossa käydä valmentajaopissa enemmänkin.

Häckenissä Arkivuo on yksi seuransa pitkäaikaisimpia palvelijoita. Suomalaispelaajista vain Norrköpingin Daniel Sjölund on pelannut yhtäjaksoisesti Allsvenskanissa pidempään.

- Allsvenskan on pikkuisen parempi liiga kuin Suomessa. Tämä on myös hyvä näyttöpaikka maailmalle.