Pokaali, mestareita ja NHL-tähtiä areenalla

Alumni All Star -ottelussa pelataan lätkää, tehdään hyväntekeväisyyttä ja aateloidaan kiekkoleijonia.

Oliwer Kaski ja MM-pokaali, sekä rapakon takaa saapuneet Aleksander Barkov ja Patrik Laine tähdittävät perjantain jääkiekkotapahtumaa.

Aatu Raninen

Jääkiekon SM-liigan alumnin, eli entisten ja nykyisten pelaajien yhteisön, järjestämä hyväntekeväisyystapahtuma Alumni All Star saapuu perjantaina Lahteen ja Isku Areenalle.

Mukana tulee myös Leijonien keväällä MM-kisoissa voittama mestaruuspokaali, jota yleisö voi ihastella lähietäisyydeltä, samoin kuin tuoreet maailmanmestarit Oliwer Kaski, Kaapo Kakko, Kevin Lankinen, Henri Jokiharju ja Joel Kiviranta.

Lahtelaisyleisölle tarjoutuu siis kenties viimeinen mahdollisuus nähdä Detroit Red Wingsin NHL-miehistöön liittyneen Kasken taituruutta entisessä kotikaukalossaan.

Kolmatta kertaa pelattava Alumni All Star on muodostunut vuosittaiseksi kiekkojuhlaksi, jonka pääsyliput on Raumalla ja Oulussa myyty loppuun.

Tähdistöottelussa vastakkain asettuvat Hämeen ja Liigan alumnijoukkueet, joihin on kerätty sekä nykyisiä NHL-pelaajia että uransa lopettaneita legendoja. Hämeen Alumnin joukkue kootaan Lahden, Hämeenlinnan ja Tampereen pelaajista. Lahti-taustaisia ovat Kasken ohella ainakin Toni Lydman, Marko Jantunen, Kari Eloranta, Leo Komarov, Ville Nieminen ja Sami Helenius.

Liiga Alumnissa pelaa muun Suomen pelaajia, kirkkaimpina tähtinään NHL-huiput Aleksander Barkov, Mikko Rantanen ja Patrik Laine. Peliin on tällä kertaa kutsuttu myös kaikki Dallas Starsissa pelanneet suomalaispelaajat Jere Lehtisestä Miro Heiskaseen.

Ottelu sisältää kaksi 20 minuutin erää. Kolmannen erän korvaa taitokilpailu.

Tapahtuma alkaa kello 18.30 Hockey Hall of Fame Finlandin vuoden 2019 Jääkiekkoleijonien aateloinnilla. Aateloitavana ovat Petteri Nummelin, Antti Miettinen, Emma Terho ja Hannu Saintula.

Aiemmin Karjala-turnauk­sen yhteydessä tapahtuneet aateloinnit onkin siirretty All Star -tapahtumiin.

Perinteen mukaan myös Lahden All Star -tapahtuman tuotto menee kokonaisuudessaan lasten ja nuorten kiekkoharrastuksen tukemiseen. Varat ohjataan järjestelyissä mukana olevan Alumnin ­Tukisäätiön rahastojen kautta tuen tarvitsijoille stipendeillä. Kahdessa edellisessä tapahtumassa varoja on kerätty jo yli 100 000 euroa.

Pieni osa tuotosta ohjautuu Liiga Alumnin kriisirahastoon, josta alumneja voidaan tukea heitä kohdanneissa kriisitilanteissa, muun muassa vakavien päihdesairauksien hoito-ohjelmassa.

Tapahtuma tulee jatkumaan vuosittaisena, ja se järjestetään vuorotellen eri liigapaikkakunnalla elokuun kolmantena perjantaina. Seuraavat ovat 2020 Kuopiossa ja 2021 Tampereen uudessa monitoimiareenassa.

Ottelu pelataan p erjantaina 16.8. kello 18.30 Isku Areenalla .

Hyväntekeväisyysottelu Alumni All Star 2019

Maailmanmestarit Henri Jokiharju, Kaapo Kakko, Oliwer Kaski, Joel Kiviranta ja Kevin Lankinen. Dallas Starsin Miro Heiskanen, Julius Honka, John Klingberg ja Esa Lindell. Lisäksi Aleksander Barkov, Valtteri Filppula, Roope Hintz, Jussi Jokinen, Leo Komarov, Jesperi Kotkaniemi, Patrik Laine, Mikko Rantanen, Juuse Saros, Teuvo Teräväinen, Joni Tuulola ja Juuso Välimäki.

Kari Eloranta, Niklas Hagman, Sami Helenius, Raimo Helminen, Marko Jantunen, Niko Kapanen, Veli-Pekka Ketola, Jari Kurri, Jere Lehtinen, Juha Lind, Jyrki Lumme, Toni Lydman, Antti Miettinen, Ville Nieminen, Janne Niinimaa, Petteri Nummelin, Teppo Numminen, Janne Ojanen, Lasse Oksanen, Marko Palo, Reijo Ruotsalainen, Esa Tikkanen, Marko Tuulola ja Jarkko Varvio.

Keskustelu