Pelicansin luottopakki Miihkali Teppo starttaa CHL-turneelle jo viidettä kertaa

Harjoituskaudella Miihkali Teppo kertoo saaneensa siirron vasemmalta oikeaksi puolustajaksi. ”Onkohan se ylennys vai alennus, mene ja tiedä”, stadilainen pohtii. Aatu Raninen

Aatu Raninen

Pelicans ansaitsi viime kevään SM-liigan runkosarjan 3. sijallaan paikan Champions Hockey Leagueen, jota pelataan Lahdessa ensimmäistä kertaa perjantaina.

Mestareiden liigaan pääsee siis muitakin kuin mitalisteja. Suomen muut paikat menivät kultaa voittaneelle HPK:lle, sekä hopea-Kärpille ja pronssi-Tapparalle.

Pelicansilla on yksitoista pelaajaa, jotka ovat urallaan pelanneet seurajoukkueiden turnauksissa, eli Champions Hockey Leaguessa, sitä edeltäneissä European Trophyssa (ET) ja European Champions Cupissa sekä vuoden vaihteen Spengler Cupissa.

CHL:sta kokenein on puolustaja Miihkali Teppo, 26. Seitsemännen liigakautensa aloittava luottopakki ehti HIFK:n kanssa olla mukana neljänä syksynä 24 ottelun verran.

– Onhan se aina hienoa lähteä ulkomaille joukkueen kanssa. Se tiivistää ryhmää, kun ollaan yhdessä monta päivää 24/7, Teppo tietää.

HIFK:lle arpa heitti vastaan joukkueita pääasiassa Ruotsista, Sveitsistä ja Saksasta, eksoottisimpana ehkä puolalainen Cracowia.

– Faneja Keski-Euroopassa yleensä on paljon, ja äänekkäitä. Hallit ovat täynnä jo ennen kauden alkua.

– Onneksi (Tomi) Karhunen maalilla huutaa sen verran lujaa, että me puolustajat kuulemme ohjeet.

- - -

Kaudella 2014-15 alkunsa saaneessa CHL:ssa pelaa 32 joukkuetta kahdeksassa neljän joukkueen alkulohkossa. Lohkossa kukin vastustaja kohdataan kahdesti, eli otteluita tulee vähintään kuusi. Lohkon kaksi parasta pääsee jatkoon.

D-lohkon ennakkoasetelmissa HC Lausanne on pieni suosikki, ja Pelicans haastajan asemassa kilpailemassa toisesta jatkopaikasta Trinecin kanssa.

– (Entinen joukkuekaveri) Partasen Mika pelasi loppukaudesta Lausannessa,ja kehui sitä laadukkaaksi, mutta muuten ei ole hirveästi hajua näistä joukkueista, Teppo toteaa tiistain aamuharjoitusten jälkihiessä.

– Eiköhän niistä tällä viikolla kerrota tarvittava.

Lokakuussa alkulohko päätetään kotona ja vieraissa Junost Minskiä vastaan.

– Minskiin on kiva mennä, pelasin siellä U18 MM-kisoissa, ja oltiin yhteensä kolme viikkoa paikan päällä.

Eli tuoreen kollegan Pavel Vorobeyn ohella Pelicansilla on toinenkin Valko-Venäjän asiantuntija?

– No, ei ehkä ihan niin voi sanoa, olin silloin 17-vuotias, sahattiin vain hotellin ja jäähallin väliä, Teppo naurahtaa.

- - -

CHL muuttaa kauteen valmistautumisen rytmiä.

– Pari viikkoa aiemmin on oltava peli valmiina ja pelikirja joka pelaajalla sisäistettynä. Viisikkoharjoitteet ja otteluvideoiden katseleminen otettiin mukaan nopeammin kuin viime syksynä.

Liigajyrälle kansainväliset joukkueet tarjoavat myös urheilullisia virikkeitä.

– Uusia tilanteita ja outoja pelaajia tulee vastaan. Varsinkin ruotsalaisilla ja sveitsiläisillä joukkueilla pelitempo on ollut kova.

– Suomalaiset joukkueet ja tuntee aika hyvin, mutta eri maissa pelataan vähän eri taktiikoilla. Siitä voi saada jotain lisää omaankin pelaamisen kotimaan sarjassa.

Ensi viikolla Pelicans matkustaa Tshekin kautta Sveitsiin.

– Reissulla menee viisi-kuusi päivää. Ottelut valmistavat meitä tulevaan, mutta matkan rasituksetkin pitää osata levätä pois ja ajaa taas koneet ylös Liigan alkuun, Teppo muistuttaa.

Alkavasta kaudesta puolustajalla on hyvä kutina.

– Neljä kovaa peliä tähän, niin olemme valmiina Liigaan.

Entä omat tavoitteet?

– Vähemmän päästettyjä maaleja, hyvää viisikkopeliä ja uusi piste-ennätys!

Pelicans–Trinec (CZE) perjantaina 30.8. kello 19.00 ja Pelicans–Lausanne (SUI) sunnuntaina 1.9. kello 19 Isku Areenalla.

Champions Hockey League

Finaalit olleet Frölundan voittokulkua

2019: Frölunda Indians (SWE) – Red Bull München (GER) 3–1

2018: Växjö Lakers (SWE) – JYP 0–2

2017: Frölunda Indians (SWE) – Sparta Praha (CZE) 4–3

2016: Kärpät – Frölunda Indians (SWE) 1–2

2015: Luulaja (SWE) – Frölunda Indians (SWE) 4–2

Keskustelu