Lahteen paluu on toistaiseksi jättänyt hampaankoloon – Matti Klinga haluaa loppusarjaan tasaisuutta ja ratkaisuja

Matti Klinga teki talvella paluun FC Lahteen. ”Olen nyt monipuolisempi pelaaja, ja ihmisenä kokeneempi näyttämään esimerkkiä parhaani mukaan”, hän sanoo. Juha Peurala

Aatu Raninen

Lauantaina käyntiin pyörähtävä Veikkausliigan alempi loppusarja on neljän kauppa, jossa tinkaavat lähes rinta rinnan SJK (28 pistettä), FC Lahti (28), HIFK (26) ja RoPS (24).

Niin kutsuttu Haastajasarja konkretisoi liigan uudistukset, kun kuusi viimeistä pelaa viisi ottelukierrosta keskenään ja ratkaisee sijojen 7–12 joukkuejärjestyksen.

– Kyllähän tämä uusi systeemi tuntuisi kivemmalta, jos olisi päästy sinne kuuden (parhaan) joukkoon, toteaa täksi kaudeksi Lahteen palannut Matti Klinga.

Uroteko jäi FC Lahdelta yhden voiton päähän, mutta ei siinä vielä kaikki: kaksi parasta haastajaa (7. ja 8.) pääsee lopuksi pudotuspeleihin metsästämään jäljellä olevaa paikkaa Eurooppa-liigan karsintoihin. Karsijan ja suoran putoajan kohtalon jakavat KPV (16) ja VPS (15), ellei Pohjanmaalla tehdä aitoja ihmeitä.

– Näen silti tämän positiivisena, koska aika lailla kaikilla on vielä panosta, ja kovimmat matsit ovat siellä viimeisinä, Klinga summaa.

– Huono puoli on se, että pelaajatkin ovat vähän pihalla siitä, miten ne playoffit menevät, kun ensimmäistä kertaa pelataan.

- - -

Viime viikon maaottelutauolla joukkueet latasivat akkuja, ja Klingan mukaan vapaapäiviä oli runsaasti. Maanantaina koneet käynnisteltiin, ja lauantaina vastassa on heti kenties se vaikein este, sillä RoPS voitti runkosarjan kohtaamiset Lahdessa 1–2 ja napapiirillä 0–3.

– Molemmat pelit minusta ansaittiinkin hävitä. He olivat Honka-ottelun perusteella valmistautuneet siihen, miten prässäämme ja pelaamme pallolla, Klinga vahvistaa itsekriittisesti sen minkä RoPS-luotsi Pasi Tuutti ylpeänä ilmoitti.

– Lauantaina meillä on ainakin revanssin paikka, otetaan siitä lisädraivia, Klinga odottaa.

Kotipeleissä väläytelleen ja vieraissa kompuroineen FC Lahden onneksi nyt on RoPS:n vuoro matkustaa. Runkosarjasijansa perusteella Lahti pelaa Haastajasarjassa kolmesti kotona (RoPS, HIFK, KPV) ja kahdesti vieraissa (SJK, VPS).

- - -

Neljä kautta HJK:ssa ja SJK:ssa viettäneen Klingan kotiinpaluun voi sanoa jättäneen parantamisen varaa. Joukkueen sesonkia on leimannut ailahtelu, ja taitavalta keskikenttämieheltä olisi kaivattu enemmän ratkaisevia pallollisia tekoja.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset joo. Olemme osoittaneet, että potentiaalia on, mutta emme ole pystyneet pelaamaan tasaisen hyvin. Ehkä osasyy on, että oli monta uutta pelaajaa ja uusi päävalmentaja, Klinga arvioi joukkuetta. Ja itseään:

– Olen päässyt pelaamaan paljon, ja omalla pelipaikalla keskellä, mutta koen pystyväni parempaan. Täysin tyytyväinen en ole.

Paljon tarkoittaa 1 604 peliminuuttia, mikä on Josun ja Mikko Hauhian jälkeen kolmanneksi eniten. Sarjan avausottelussa syntyneen maalin jälkeen enempää täysosumia ja lisänumeroita ei kuitenkaan Klingalle ole tärpännyt.

– Enemmän se on ollut siitä kiinni, että ei ole oikein päässyt paikoille. Varmasti henkilökohtaisestikin haluaisin osallistua enemmän hyökkäämiseen, mutta ei ole merkitystä, olenko ylempänä vai alempana keskikentällä, Klinga pohtii.

- - -

Lauantaina Klingan viereltä keskikentältä on vielä sivussa pelikieltoaan kärsivä BrentLepistu. RoPS:lta puolestaan puuttuu ainakin toppari MohamadouSissoko korttitilinsä täytyttyä.

FC Lahti–RoPS lauantaina 14.9. kello 17 Lahden stadionilla.

Keskustelu