Kommentti: Lahtelaisella koripalloilulla on nyt mahdollisuus osoittaa uuden ajan seurakulttuuria

Lahti Basketball poistui keväällä divariparketeilta täyden kotiyleisön juhlittuina sankarein. Nyt alkavassa Korisliigassa sekä joukkue, seura että katsojat kohtavat jälleen uusia haasteita, kirjoittaja muistuttaa. Mirja Hussain

Aatu Raninen

Neljä vuotta meni, kunnes Lahti on taas Korisliigassa. Kuten tavallaan kuuluukin. Onhan se Helsingin, Tampereen ja Turun (Kaarina) jälkeen neljänneksi suurin liigakaupunki.

Tänä aikana Lahti Basketball on vaikuttavalla tavalla luonut uutta omaleimaista lajikulttuuriaan divisioonatasolla, ja noussut kaksi sarjaporrasta ylöspäin. Seuralla on raikas imago, jota ympäröi urheilullisesti uskottava menestymisen aura.

Tunnustusta ansaitsee määrätietoinen mutta maltillinen seurajohtokin, joka suhtautuu leiviskäänsä enemmän maratonina kuin 100 metrin juoksuna. Liigassa ottelumäärän tuplaantuessa seuran rakenteita testataan nyt aivan uudella tavalla.

Koettelun kohteena on myös kotiyleisön ja yhteistyökumppaneiden pinnan pituus. Täyttyykö Suurhallin katsomo hurmioituneista ihmisistä, jos tai kun tulostaulun mittarit painavat mieliä aiempaa matalammaksi, ja pelissä on lähinnä sarjapaikan säilyttäminen. Entä jaksaako neljän jenkkipelaajan ruletti kiinnostaa?

Monen divarissa kauniin seuran idylli on rumentunut kovemmilla liigaparketeilla. LaBan yhteisöllä on nyt upea tilaisuus näyttää, että voittaminen on tärkeä asia, mutta ei ainoa merkitsevä.

Keskustelu