Pelikaaniparvi harjoittelee nousukiitoa varten – Pelicans SB kotiavauksessa lauantaina

Pelicans SB:n naiset aloittivat viikonloppuna toisen kautensa liigassa, ja valmistautuvat lauantain kotiavaukseen. Joukkueen kapteeni on puolustaja Minttu Broström. Katja Luoma

Aatu Raninen

Hampaankolossa on pureksittavaa, koska Pelicans SB:n naisten liigajoukkue on aloittanut kautensa kahdella vierastappiolla.

Avausottelussa Turussa TPS tasoitti neljä sekuntia ennen loppusummeria, ja kampesi jatkoajalla 5–4-voittoon, joten mukaan irtosi yksi sarjapiste. Viime lauantaina Oulussa kyyti oli kylmempää, Rankat Ankat kylvetti lahtelaisia maalein 12–2.

– Turussa pelattiin kolmella hyvällä viisikolla ehjä ottelu, tekeminen oli sillä tasolla mitä sen pitääkin tässä sarjassa olla. Oulussa tehtiin asiat paljon huonommin, ja muutaman päästetyn maalin jälkeen leuka meni rintaan, Pelicansin vastuuvalmentaja Kimmo ­Hyttinen summaa starttia.

– Tässä kohtaa huolena on lähinnä tason heilahteleminen, mutta tasaisuutta ja rutiinia tulee varmasti ajan kanssa, hän sanoo.

Joukkueena toimiminen onkin Pelicansilla vasta tekeytymässä, koska moni nuori pelaaja sovittelee nyt isompia pelisaappaita. Viime kauden sisäisen pistepörssin koko kärkikymmenikkö vaihtoi kesällä maisemaa.

– Kun sarjaan noussut joukkue pelaa hyvän kauden, niin pelaajat alkavat kiinnostaa muita seuroja kovasti, Hyttinen toteaa.

Uutta ryhmää hitsataan yhteen valmennuksen valitseman kapteeniston johdolla. Siihen kuuluvat viime kaudesta jatkavat puolustaja Minttu Broström (C), hyökkääjä Roosa Jokinen (A) ja luottomaalivahti Emmi Pölönen (A).

– On yritetty oppia tuntemaan toisiamme, jotta pystytään kommunikoimaan kentällä ja sen ulkopuolella, Roosa Jokinen puhui liigan avaustilaisuudessa.

Naisten liiga uudistettiin jakamalla se kahteen kahdeksan joukkueen tasolohkoon, eli ylempään A:han ja alempaan B:hen, joissa pelataan 21 ottelun kolminkertainen runkosarja.

Pelicans tähtää A-lohkossa luonnollisesti pudotuspeleihin, joihin pääsee kuusi suoraan, ja kaksi viimeistä karsii kahdesta viimeisestä playoff-paikasta B-lohkon kahta parasta vastaan.

– Suurin oppi viime kaudesta on tehdä arjessa asiat hyvin ja huolellisesti, ne heijastelevat sitten peleihinkin. Nuorten pelaajien kanssa on vielä tehtävä enemmän taito- ja fysiikkaharjoittelua samalla kun taktisia asioita ajetaan sisään. Se ottaa aikansa, Hyttinen taustoittaa.

Vastuuvalmentaja haluaa nähdä kentällä aloitteellisen pelikaaniparven

– Olen kuullut, että meidän odotetaan vain seisovan ”bussissa” oman maalin edessä, mutta minä en tykkää siitä. Meidän pitää olla hyvässä juoksukunnossa, ja sitä työmaata viedään talven aikana eteenpäin fyysisellä harjoittelulla.

– Mutta myös omaa pallollista peliä, että pystymme hallitsemaan ottelua. Siinä on vielä vähän uskonpuutetta.

Kotiavauksessa vastustajana on EräViikingit, johon Pelsusta siirtyi nelikko ­Juulia Kataja, Jenny ­Kettunen, Iina Latvala ja Sofia Mittentag. ErVistä Lahteen puolestaan tulivat Monica Haapala, Milla Murtomäki ja Noora Tervonen.

– Sellaista positiivista latausta varmasti riittää molempiin suuntiin, kun halutaan näyttää entiselle joukkueelle, Hyttinen ennakoi.

– EräViikingeillä on kolmekymmentä pelaajasopimusta, paljon naisten ja nuorten maajoukkuepelaajia, kova kilpailu peliajasta. Hyvä, liikkuva ja pallollisesti erittäin taitava joukkue.

Helsinkiläiset ovat niin ikään hävinneet kaksi otteluaan SB-Prota ja PSS:aa vastaan. Tästä kolmikosta on povattu liigan keihään kärkeä tälläkin kaudella.

– Tappiot ovat varmaan olleet ErVille kova pala odotuksiin nähden. Varmasti tulevat tosi sisuuntuneena Lahteen. Vaatii meiltä tosi hyvää onnistumista, että pystytään heitä kiusaamaan.

PelicansSB–EräViikingitlauantaina 5.10. kello 17 ­Suurhallissa.

Pelicans SB

Liigajoukkue 2019–2020

Maalivahdit: Petra Pietinen*, Emmi Pölönen, Suvi Toikkanen*

Puolustajat: Nelli Alanko*, Minttu Broström, Monica Haapala*, Oona Hämäläinen, Sanni Järvinen*, Inka Merisalo*, Neea Tervonen*

Hyökkääjät: Pinja Jaakkola*, Roosa Jokinen, Iida Juures, Jenna Kangas, Kati Kütisaar*, Milla Murtomäki*, Salla Mäkinen, Sofia Niemi*, Sonja Nivamo, Edith Pärnik*, Nelli Salmio*, Kaie Sinor, Noora Tervonen*, Jenna Viljakainen.

* = uusi pelaaj a

Keskustelu