MM-tittelistä ottelevalle Tessa Kakkoselle Lahti Fight Night on ”vuoden paras tapahtuma”

Tessa Kakkonen valmistautuu uransa tärkeimpään otteluun paitsi fyysisellä myös mielikuvaharjoittelulla. ”Se on ollut aika pitkään yhtenä keinona. Tykkään kelailla mitä aion tehdä ja mitä ollaan treenattu matsia varten”. Aku Isotalo

Aatu Raninen

Tessa Kakkosen ei tarvitse kauaa miettiä onko tulevan lauantain ottelu hänen uransa tähän asti tärkein. Nastolalaislähtöinen thainyrkkeilijä kohtaa Sibeliustalon Total Fight Nightissa lajin ammattilaisliitto ISKA:n hallitsevan maailmanmestarin AmyPirnien.

Skotlantilaisen vastustajansa voittamalla ja MM-tittelin itselleen kaappaamalla Kakkoselle avautuisi ovia ammattilaiskehiin.

– Olen pitkään haaveillut tällaisesta titteliottelusta. Kun nyt voitin amatöörien MM-kultaa, ja Fight Night osui vielä sopivaan kohtaan, päätettiin se myös ottaa, Kakkonen kertoo.

Lahti Thai Boxing Clubia edustava Kakkonen saapuu siis Lahdessa kehään tuoreena ja hallitsevana amatöörien mestarina. Heinäkuussa Bangkokissa järjestetyissä MM-kisoissa hän lunasti tittelin toista kertaa urallaan.

– Ammattilaistitteli on kuitenkin aina tärkeämpi kuin amatöörien saavutukset. Jos voitan, haluan ottaa lisää ammattilaismatseja ja puolustaa titteliä.

MM-kisoista on nyt aikaa kolmisen kuukautta. Niihin valmistautuminen meni Kakkosen mukaan nappiin, ja nyt testataan pystyikö hän toistamaan kaavan.

– Ehdin treenaamaan tässä välissä hyvin, eikä kuitenkaan tullut liian pitkää taukoa, Kakkonen arvioi.

Painosarja lauantaina on 50,5 kiloa, kaksi kiloa enemmän kuin aiemmin.

– Se helpottaa valmistautumista. Ei ole niin tiukkaa laihduttamista, ja pääsee hyvässä kunnossa kehään. Pirnie taas on minua pidempi, eli joutuu pudottamaan painoa alaspäin. Siinä on puolensa ja puolensa.

– Tässä painoluokassa pystyn myös nopeammalla varoitusajalla sitten puolustamaankin mestaruutta.

Ottelussa Kakkonen aikoo kyttäillä ensimmäisen puolen minuutin ajan.

– Pirnie rymistelee lyönneillä eteenpäin ja yrittää potkia paljon alapotkuja, jonkin verran myös päähän.

Kakkonen uskoo skotin tyylin sopivan itselleen.

– Tarvii vain blokata se potku ja vetää heti itse vastaan lyönneillä. Pitää ottaa tila pois ja pitää se köysissä, sitten vedellään lyöntimyllyä.

Kakkonen tietää 13 ammattilaisottelun kokemuksella, että kehässä on ainakin jaksettava pidempään. Otteluaika on nyt 5x3 minuuttia, amatööreissä 3x3.

– Suojauksen kanssa on myös oltava tarkempi, koska mitään suojia ei ole, muuta kuin hammassuojat. Amatööreillä on kaikki kypärästä, säärisuojista ja kyynärsuojista lähtien.

Neljättä kertaa iskettävässä Fight Nightissa kamppailee ISKA:n mestaruusvyöstä myös iittiläislähtöinen Anna Rantanen naisten 70-kiloisten sarjassa. Rantanen on amatöörien maailmanmestari tältä vuodelta, vastustajanaan kahden vuoden takainen maailmanmestari Anna Tarasova Moskovasta.

Lahti Thai Boxing Clubin edustajista kehässä nähdään myös Ossi Kokkoniemi, Sanni Nurminen ja Toni Ojanen.

Vapaaottelupuolella Lahden Barreton Pyry Lyytikkä on 17-vuotiaana illan kuopus, vastassaan järvenpääläinen Joonas Toivola,23. Niin ikään Barretoa edustava Eppu Riihelä ottaa uransa toisen MMA-ottelun, kun taas Lahden Gentain Tuomas Simola tekee ammattilaisdebyyttinsä.

Total Fight Night IV lauantaina 12.10. kello 18 alkaen Sibeliustalossa .

Kommentoi