Pohjois-Amerikan ”outolintu” liihotti Pelicans-pakistoon – Alex Lintuniemen tavoitteena ovat ensin EHT ja sitten NHL

Alex Lintuniemi hikoili tiistaina toisissa harjoituksissaan Isku Areenan jäällä. Liigadebyyttiinsä valmistautuvaa puolustajaa asetelleen Aleksandr Shtshemerovin pakkipariksi. Sami Kuusivirta

Aatu Raninen

Pelicansin puolustus sai kaivattua vahvistusta, kun 24-vuotias Alex Lintuniemi liittyi ryhmään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Stadilaisella on jääviileäkaapin raamit: 192 senttimetriä ja 102 kilogrammaa, mutta roolina ei kuitenkaan ole ranteiden katkominen. ”Hyvä kahden suunnan puolustaja, joka tuo sekä fyysisyyttä että kiekollista osaamista”, luonnehti Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen.

Tiistaina harjoitusten jälkeisessä haastattelussa hänestä muodostuu nopeasti rento, välitön ja ulospäin suuntautunut vaikutelma.

– Olo on yllättävän pirteä siihen nähden, että lauantaina oli lento Charlottesta New Yorkiin, kolme tuntia kentällä ja yhdeksän tunnin siivu Suomeen, ja oltiin hereillä varmaan kaksikymmentä tuntia putkeen. Jenkeistä Suomeen on kuitenkin helpompi matkustaa kuin toiseen suuntaan, Lintuniemi tunnusteli.

Osasyy tyytyväisyyteen on se, että tiedossa on jääkiekon pelaamista, mikä alkukaudesta jäi AHL-joukkue Charlotte Checkersissa vain neljään hajaotteluun, joista viimeisimmän Lintuniemi pelasi kymmenen päivää sitten.

Carolina Hurricanesin organisaatio ei nähnyt suomalaispakissa samaa arvoa kuin vuoden 2014 kakkoskierroksen NHL-varauksen tehnyt Los Angeles Kings, jonka farmijoukkue Ontario Reignissa Lintuniemi pelasi vahvasti kolme viime kautta.

Ontariossa otteluita kertyi yhteensä 181 tehopistein 8+53=61.

– Charlottessa peliaikaa ei enää tullut, enkä nähnyt sille oikein selkeää syytä, niin tänne oli uran kannalta parempi tulla saamaan vastuuta ja uutta alkua, Lintuniemi sanoo.

Tiistain harjoituksissa Pelicansin valmennus painotti muun muassa vastuullisuutta kiekon kanssa, eli huonojen kiekonmenetysten ja harhasyöttöjen välttämistä.

Siihen Lintuniemi pystynee vastaamaan. Ulottuva puolustaja osaa paineenkin alla antaa murtavia avaussyöttöjä syrjäsilmällä havainnoiden, ja liikekin eri suuntiin on jouhevaa. Rannelaukaus vaikuttaisi olevan suhteessa ruudikkaampi kuin lämäri.

Treenien päätteeksi Lintuniemi kertasi vielä valmennusjohdon kanssa minne esimerkiksi oman alueen b-pistealoitusten jälkeen lähdetään kiekkoa pelaamaan, "lasin kautta" vai maalin takaa.

– Tällä kaudella haluaisin päästä enemmän mukaan maalintekoonkin sekä viisivitosella että ylivoimalla. Nousta neljäntenä mukaan hyökkäyksiin ja hyökkäysalueella laukoa viivasta tai ajaa sisään tekopaikoille, Lintuniemi mainitsee kehitystavoitteistaan.

HIFK:n ja Jokereiden kasvatti on jo Pohjois-Amerikan konkari kiekkoiltuaan juniori- ja farmisarjoissa kuusi vuotta. Suomessa häntä ei vielä juuri tunneta, ja tämän viikon otteluissa KooKoota ja Kärppiä vastaan on tulossa debyytti SM-liigan kaukaloissa.

– Se ei ole ehkä kovin merkittävä asia, mutta haluan tietenkin näyttää mitä osaan. Kaikki vierashallit taitavat olla juniorivuosilta tuttuja, paitsi Kouvola.

Vastustajista Lintuniemi odottaa erityisesti HIFK:ta ja vierailua Nordenskiöldinkadun jäähallissa.

– Se oli kasvattajaseura kuitenkin viidentoista vuoden ajan. On iso kiima pelata juuri siellä, Lintuniemi tunnelmoi.

– Luulen että tämä siirto (Pelicansiin) on nyt hyvä. Tavoitteenani on vain pelata paljon ja hyvin, ehkä sitä kautta pääsisi EHT-turnauksiin ja myöhemmin takaisin Pohjois-Amerikkaan. NHL on yhä tavoitteeni, Lintuniemi päättää.

Pelicans–KooKoo tänään kello 18.30 Isku Areenalla.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää