Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelicans-pomot huhuista: Ei hinkua Jokereiden farmiksi, ei yhteydenottoja ostajilta

Lahden Pelicansin ja KHL-seura Helsingin Jokereiden välillä saatetaan tulevaisuudessa nähdä pelaajasiirtoja suuntaan ja toiseen.

– En näe ainakaan mitään negatiivista siinä, jos siihen suuntaan verkostoituu ja rakentaa siltoja, toteaa Pelicansin hallituksen puheenjohtaja, kokenut kiekkovaikuttaja Pentti Matikainen.

Yhteistyön pohdinta tuli ajankohtaiseksi lokakuussa, kun Kilpailu- ja kuluttajavirasto totesi laittomaksi Jokereiden pelaajasiirtoja estävän liigaseurojen keskinäisen sopimuksen. Sopimuksen johdosta Jokereiden ja Liigan välillä ei tähän asti ole nähty suoria pelaajasiirtoja kesken kauden yksittäistä poikkeusta lukuun ottamatta.

Nyt sopimus on kumottu ja Jokerit voisi periaatteessa ottaa liigaseuran farmijoukkueekseen, eli KHL-joukkueen ehdoilla toimivaksi kakkosjoukkueeksi.

Matikainen ei kuitenkaan usko kuvioon.

– En usko, että yksikään liigaorganisaatio lähtee ottamaan itselleen pelkän farmiseuran leimaa. Lähdetään tekemään pikemminkin yksittäisten pelaajien tasolla yhteistyötä ja vaihtuvuutta. Silloin näkisin, että Jokerit varmaankin rakentaa useamman liigaseuran kanssa sen yhteistyön, ja se mahdollisuushan on olemassa myös muille KHL-seuroille, Matikainen toteaa.

Pelicans ei hänen mukaansa ole neuvotellut Jokereiden kanssa pelaajayhteistyöstä.

– Ei ole käyty minkäänlaisia keskusteluja, vaikka Jariin törmään silloin tällöin, Matikainen viittaa Jokereiden pääomistajaksi viime vuonna nousseeseen kiekkolegenda Jari Kurriin.

– Joskus aikaisemmin on käyty keskusteluja, että olisi voitu pelata jokin peli Jokereita vastaan, mutta nyt tämän päätöksen jälkeen ei.

Matikainen arvelee, että Jokereista voisi tulla liigaseuroihin nuoria pelaajia kasvamaan korkoa ennen kuin he ovat valmiita KHL-kaukaloihin. Vastaavaa yhteistyötä Pelicansillakin on ollut jo esimerkiksi KHL-seura Jekaterinburgin kanssa. Matikainen kuitenkin muistuttaa, että yhteistyökuvioista huolimatta KHL-pelaajia ei ole realistista odottaa pidemmäksi ajaksi Lahteen.

– Ne, jotka tällä hetkellä pelaavat Jokereissa, ovat niin kalliita, että meillä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia pyörittää sen tason pelaajia tässä joukkueessa.

Uusi tilanne on poikinut pitkälle meneviä spekulaatioita. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa on ollut äskettäin liikkeellä huhu, jonka mukaan Pelicansin omistaja Pasi Nurminen olisi myymässä osakkeitaan Jokereille.

Matikainen kuittaa huhun lyhyesti toteamalla, että tuontyyppiset ratkaisut ovat aina osake-enemmistön omistajan käsissä. Samaan hengenvetoon hän toppuuttelee spekulaatioita.

– Tällä hetkellä ei ole tiedossa tällaista. Uskoisin kyllä, että Nurminen olisi ottanut hallituksessa esille, jos hän kävisi esimerkiksi tällä hetkellä debattia siitä, että hän on luopumassa osakesalkustansa.

Myös Nurminen tyrmää huhut.

– Voit kirjoittaa siihen, että eipä ole yhteydenottoja tullut.

Etkä ole itse ottanut yhteyksiä minnekään?

– En ole. Eihän tässä ehtisi muuta tehdä kuin kommentoida jokaista huhua ja risahdusta, kommentoi Nurminen äänenpainoilla, joissa on yhdistelmä huvittuneisuutta ja turhautuneisuutta.

– Yhteistyötähän tehdään moneen suuntaan, mutta minkäänlaisia keskusteluja kenenkään yhteistyöseuraksi ryhtymisestä ei ole käyty.

Nurminen on Pelicansin osakkeiden enemmistöomistaja. Kommenttien perusteella hänellä ei ole aikomuksia myydä osuuttaan, mutta asiasta kysyttäessä hän ei malta olla heittämättä tahallaan hieman lisää bensaa huhujen liekkeihin.

– Laita nyt siihen samalla ilmainen mainos, että jos joku on oikein kiinnostunut asiasta, niin voi ottaa yhteyttä ja kysellä, millaista tämä jääkiekkobisneksen pyörittäminen on, Nurminen hörähtää.