Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kilpapyöräilijät valtaavat Lahden sataman viikonloppuna

Kansainväliseen Tour Lakeland -maantiepyöräily­kilpailuun odotetaan jopa tuhatta osan­ottajaa.

Satamassa pääsee viikonloppuna kannustamaan kilpapyöräilijöitä, kun Tour Lakeland -maantiekilpailun osanottajat polkaisevat matkaan Sibeliustalon tuntumasta.

Tour Lakeland on kansainvälisen pyöräilyn kattojärjestön UCI:n (The Union Cycliste Internationale) alainen tapahtuma, jonka järjestää Lahti Events. Kaksipäiväinen kilpailu jouduttiin viime vuonna siirtämää koronapandemian vuoksi.

Kilpailukeskuksena toimii Sibeliustalo, ja tapahtumaan odotetaan noin 1 000:ta pyöräilijää ympäri maailman.

Osallistujista suurin osa on Masters- eli ikäsarjoissa tosissaan kilpailevia, mutta kisaamaan ovat Lahti Eventsin projektipäällikkö Minna Kaupin mukaan tervetulleita myös harrastusmielessä pyöräilevät.

– Yhteistyössä lahtelaisen pyöräilyseuran Royal Cycling Teamin kanssa järjestämme kilpasarjojen lisäksi kuntoajosarjan, Royal-ajon, johon voi osallistua myös ilman lisenssiä. Toivomme, että Tour Lakelandista muodostuu kaikkia pyöräilyn harrastajia kiinnostava massatapahtuma.

Perjantaina 22.7. pyöräillään henkilökohtainen 30 kilometrin aika-ajo Sibeliustalolta Vesijärven rantateitä Pyhäniemen risteykseen ja takaisin.

Lauantaina 23.7. pyöräillään ryhmälähtönä 150 ja 100 kilometrin maantieajot kohti Vääksyä ja Sysmää. Aika-ajojen startti on perjantaina kello 12, lauantain startti tapahtuu ryhmälähtönä kello 9.30.

Liikennejärjestelyihin tapahtuma tuo muutoksia. Ankkurinkatu on tapahtuman ajan kokonaan suljettu välillä Laiturinkatu–Satamakatu. Perjantaina reitti kulkee Kariniemenkadun ja Jalkarannantien kautta Messilään ja Hollolan Pyhäniemeen ja takaisin. Aika-ajot ajetaan suljetulla tiellä, joten tieosuuksilla sallitaan vain välttämätön liikenne ja suositellaan vaihtoehtoisia ajoreittejä.

Lauantain kilpailu ajetaan muun liikenteen mukana liikennesääntöjä noudattaen, reitin varrella on liikenteenohjaajia ja liikenne saatetaan hetkellisesti pysäyttää.