Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FC Lahden hyökkääjä janoaa maaleja

FC Lahden hyökkääjän Kristian Yli-Hietasen ensimmäinen kausi ammattilaisena on alkanut hyvin, vaikka Veikkausliigassa hän onkin saanut peliaikaa vasta 54 minuuttia kuudessa ottelussa.

Vielä jouluna hän ei kuitenkaan edes tiennyt pääsevänsä pelaamaan Suomen korkeimmalla sarjatasolla, vaan hän uskoi viettävänsä ensimmäisen kautensa Lahdessa Kakkosessa pelaavassa Reippaassa.

Toisin kävi. Joulun jälkeen Reippaan uusi päävalmentaja Tommi Kautonen huomasi 25-vuotiaan hyökkääjän potentiaalin ja lähetti hänet FC Lahden testeihin.

– Alkukausi on ollut ihan ok. En ole tietenkään vielä pelannut hirveästi, mutta kun olen päässyt kentälle, asiat ovat menneet hyvin. Olen kehittynyt paljon tällä kaudella, Yli-Hietanen kertoo.

FC Lahden joukkuetta hän kehuu vuolaasti.

– Meillä on hyvä ilmapiiri ja taitavia pelaajia. Uskon, että pääsemme tavoitteeseemme eli neljän parhaan joukkoon.

Pohjois-Amerikassa fokus on pelin fyysisessä puolessa.

FC Lahden hyökkääjä Kristian Yli-Hietanen

FC Lahti pelaa perjantaina Lahden stadionilla IFK Mariehamnia vastaan. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuussa Maarianhaminassa, missä lahtelaiset ottivat komean 0–3-vierasvoiton. Yli-Hietanen teki ottelussa ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan maalinsa Veikkausliigassa.

– Odotan, että voitamme perjantaina. Viime kerta oli vahva esitys koko joukkueelta, hän kehuu.

Yli-Hietanen aloitti jalkapallon alle kouluikäisenä Ilveksessä Tampereella. Hän pelasi seurassa 11-vuotiaaksi asti, jolloin hänen isäpuolensa sai töitä Kanadasta ja edessä oli muutto vieraaseen maahan. Hän jatkoi jalkapalloa Kanadassa ja pelasi viime vuodet yliopistosarjoissa Capilano Universityssä ja University of British Columbiassa.

Yli-Hietanen on FC Lahden historian ensimmäinen pelaaja, jolla on Kanadan kansalaisuus. Hänen kokemustensa perusteella Suomen ja Kanadan jalkapallokulttuurit eroavat toisistaan.

– Pohjois-Amerikassa fokus on pelin fyysisessä puolessa, kun taas Suomessa se on taktiikassa.

Olen kotiutunut Lahteen hyvin, pidän tästä kaupungista. Tampere on kuitenkin kotini Suomessa.

Kristian Yli-Hietanen

Hän muutti takaisin Suomeen ja Tampereelle vuoden 2020 alussa ja siirtyi TPV:hen. Kausi alkoi hyvin, ja hyökkääjä iski kahdeksassa Kakkosen ottelussa kolme maalia. Sitten polvivamma pilasi loppukauden täysin.

Lahteen hän muutti opintojen perässä. Yli-Hietanen opiskelee Vierumäellä urheilujohtamista ja valmentamista. Aiemmin hän on opiskellut Kanadassa kaupallista alaa sekä kinesiologiaa.

– Olen kotiutunut Lahteen hyvin, pidän tästä kaupungista. Tampere on kuitenkin kotini Suomessa.

Hyökkääjä kuvailee itseään ennen kaikkea maalintekijäksi. Hän yrittää myös pelata yksinkertaisesti, yhdellä tai kahdella kosketuksella.

– Olen false 9 -tyyppinen pelaaja, tipun alas auttamaan joukkuetta pelin rakentamisessa. Haluan kuitenkin olla boksissa valmiina, kun sinne tulee tilanne.

Loppukaudella Yli-Hietanen haluaa laittaa verkot heilumaan.

– Tavoitteeni on tehdä mahdollisimman monta maalia. Haluan auttaa joukkuetta voittamaan ja tehdä mitä tahansa joukkueen eteen.

Pidemmällä aikavälillä miehen suurin tavoite on pelata niin pitkään kuin mahdollista. Nyt hän aikoo viettää ainakin pari vuotta Suomessa.

– Jos sen jälkeen on vaihtoehtoja, voisin asua ja pelata missä tahansa Euroopassa. Pitkällä tähtäimellä näen itseni kuitenkin takaisin Kanadassa.

FC Lahti–IFK Mariehamn perjantaina 16. heinäkuuta kello 18.30 Lahden stadionilla.