Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilir Zenelille lisävuosi ja optio FC Lahteen – "Olemme saaneet otteluihin väriä ja hulluja tunteita"

Toista kauttaan FC Lahtea luotsaava Ilir Zeneli jatkaa lahtelaisseuran päävalmentajana myös ensi kaudella. Tuoreeltaan allekirjoitetussa jatkosopimuksessa on myös optio yhdestä lisävuodesta kaudelle 2023, jolloin pesti pitenisi neljänteen vuoteensa.

Viime kausi oli 37-vuotiaalle Kosovossa syntyneelle Zenelille ensimmäinen päävalmentajana Veikkausliigassa, ja hän johdatti FC Lahden sarjassa kuudenneksi.

– Matka jatkuu lahtelaisten kanssa. Olen iloinen ja kiitollinen. Edessäpäin on paljon asioita, joita koemme yhdessä. Leuka ei paljon liikkunut, vaan meillä oli seurajohdon kanssa yhteinen selkeä visio, samat arvot ja pääsimme nopeasti eteenpäin, Zeneli sanoo.

Ennen Lahteen tuloaan hän valmensi FC Espoota Kakkosessa ja toimi PK-35 Vantaan valmennusryhmässä. Lisäksi Zeneli on valmentanut junioripelaajia FC Espoossa.

Zeneli kertoo viihtyneensä Lahdessa, ja kokee saaneensa tukea seuralta ja joukkueelta enemmän kuin odotti. Zenelin mukaan tähän mennessä kuljettu matka FC Lahden kanssa on ollut erittäin hyvä.

– Pääsen toimimaan ihmisten kanssa ympäristössä, jossa on toimintakulttuurissa kunnioittava ja kehittävä ilmapiiri. Kilpailullinen ympäristö ja tuki, joka tulee seuralta ja joukkueelta on yllättänyt positiivisesti hyvään suuntaan, Zeneli kommentoi.

Olemme myös saaneet otteluihin väriä ja hulluja tunteita.

Toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari

FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari kertoo, että seurassa on oltu erittäin tyytyväisiä Zenelin panokseen.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä koko valmennustiimiin, jota Ilir Zeneli johtaa. Päivittäinen tekeminen on hyvällä tasolla ja se on laadukasta. Olemme myös saaneet otteluihin väriä ja hulluja tunteita. Lisäksi Ilir on ihmisenä loistava tyyppi, Heikari kertoo.

Tämän kauden neljässä ensimmäisessä ottelussaan FC Lahti on voittanut sarjan kärkipäähän povatut FC Interin ja FC Hongan, ja hävinnyt HJK:lle ja KuPS:lle. Sarjasijoitus on seitsemäs.

Ottelut jatkuvat sunnuntaina 30.5. jolloin lahtelaiset matkustavat Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi.