Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Nautinnollista pelata hyvää joukkuetta vastaan” – Lahti Basketball iskee yhteen Salon Vilppaan maajoukkuestarojen kanssa puolivälierissä

Hyvät asiat eivät rakennu nopeasti, mutta heti Pieti Poikolan ensimmäisellä päävalmentajakaudella Lahti Basketball on ottanut tuloksellisesti usean sijan harppauksen ylöspäin ja ansainnut seuran ensimmäisen pudotuspelipaikan Korisliigassa.

Tiistaina pelattu runkosarjan päätöskierros ei sijoituksia muuttanut, vaan 5. sijan napannut LaBa saa puolivälierissä vastaansa 4. sijalle kiilanneen Salon Vilppaan.

– Se on nautinnollista aikaa pelata hyvää joukkuetta vastaan, joka rankaisee siitä kun tehdään virheitä. Toisaalta koetetaan minimoida virheiden tekeminen, eli tehdään pelikonsepti mahdollisimman selkeäksi ja yksinkertaiseksi, ja poimitaan ne elementit mitä sarjan voittamiseksi vaaditaan, Poikola fiilistelee.

Vilpas on viisi vuotta kuulunut liigan eliittijoukkueisiin. Keväinä 2017 ja 2018 se hankki ensimmäiset mitalinsa – hopeiset.

– Tietysti pitää olla realisti ja nöyrä, että Vilpas on hurjan hyvä ja tasapainoinen joukkue, Poikola myöntää muun muassa Susijengi-starojen Teemu Rannikon, Mikko Koiviston ja Juho Nenosen tähdittämästä ja Lahti-taustaisen Sami Toiviaisen valmentamasta vihollisesta.

Runkosarjan keskinäiset ottelut menivät tasan 1–1, kumpikin hoiti kotipelinsä.

Huonot harjoitukset voi laskea yhden käden sormilla. Se on iso asia kun puhutaan toiminnan ja pelaajien kehittämisestä.

Pieti Poikola

– Voittaessa saatiin Vilpas ulos omasta pelaamisestaan, ja hävitessä taas oli selkeät asiat miksi ei saatu. On rauhallinen olo, että tiedetään mitä pitää tehdä, Poikola uskoo.

Hän kokee Vilppaan jopa sopivan Lahdelle.

– Se on tietyllä tapaa ihannevastustaja, jos top4-ryhmästä saisi valita, niin Vilppaan ottaisin. On asioita mihin hyökätään ja toisaalta selkeät vahvuudet mihin pystytään ”mätsäämään”.

– Vaikka pelattaisiin kuinka hyvin, voi olla, ettei pystytä sitä klaaraamaan, mutta sitä ei tarvitse murehtia. Pyritään vain olemaan mahdollisimman kurinalaisia, ja katsotaan mihin se riittää.

Poikkeuksellinen kausi on Poikolan mielestä ollut olosuhteisiin nähden ehjä ja edennyt suunnitellusti.

– Tietysti loukkaantumisia on ollut paljon, mutta koko ajan on menty eteenpäin ja pysytty suunnitelmassa. On oltu sillä tavalla systemaattisia, ettei ylireagoitu mihinkään mitä on tapahtunut.

Toisaalta sarja sisälsi 1,5 kuukauden tauon, toisaalta eteni lopussa kiivasta tahtia.

– Pelaajat ovat harjoitelleet koko kauden erittäin hyvin. Huonot harjoitukset voi laskea yhden käden sormilla. Se on iso asia kun puhutaan toiminnan ja pelaajien kehittämisestä.

LaBan peli on vaikeamman keskitalven jälkeen löytänyt uomiaan, vaikka viisi viime ottelua (voitot 4–1) sisältävät yhden totaalisen ohipelinkin kotona KTP-Basketia vastaan, jolloin LaBa oli Poikolan sanoin ”tosi paska”.

– Lapualla oltiin hyviä (voitto 109–90), Joensuussa hyviä (voitto 85–78), ne olivat merkittäviä pelattaessa pudotuspelipaikoista. On voitettu huonommallakin heittopelillä, ettei olla riippuvaisia kotihurmoksesta mistä monesti kokemattomat joukkueet ovat.

Puolivälierä Vilpas–LaBa televisioidaan Jim-kanavalla lauantaina 13.3. kello 15.30. Muut ottelut Ruutu-palvelussa.