Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hakametsä on ollut Pelicansille viheliäinen vierashalli – muuttuuko tahti Uros Livessä?

Olli Julkunen, Olli Julkunen, hei, me tullaan Lahdesta, me ollaan Pelicans, me ollaan pudotuspelien puolivälieräottelussa perjantaina Bluesia vastaan. Vapise Petu, täältä tullaan!”.

Ensi syksynä liigakäytöstä poistuva Tampereen Hakametsän jäähalli on tarjonnut Pelicansille 22 kauden aikana muutamia ilonhetkiä, joista merkittävintä sanoittaa edellä lainattu selostaja Ili Varmavuon himokas hehkutus keväältä 2009.

Pelicansin ja päävalmentaja Hannu Aravirran projekti oli jo matkalla auringonlaskuunsa, mutta vanha remmi vertyi vielä viimeiseen rypistykseen vastassaan tasavahva Ilves, jonka kanssa säälipudotuspelisarja oli venynyt kolmanteen ja ratkaisevaan otteluun, ja sen jatkoajalle tilanteessa 2–2. Jatkoajalla Julkunen taklaa Ilveksen puolustusalueen laidassa, Arsi Piispanen nappaa irtokiekon mukaansa kohti maalia ja syöttää rystyllä b-pisteelle, johon pinkaisseen Julkusen rannelaukaus ohittaa sekä Ilves-puolustaja Markus Seikolan että maalivahti Hannu Toivosen ajassa 74.34 räjäyttäen huutoon niin selostajan, vaihtopenkin kuin paikalle saapuneet lahtelaiskatsojatkin.

Vuoden 1965 jääkiekon MM-kisoihin valmistunut Suomen vanhin jäähalli Hakametsä on noin muutoin ollut Pelicansille kamala paikka.

Mollivoittoiset alkutahdit antoi 2.10.1999 Ilveksen 5–1-voittoon päättynyt ottelu, vaikka Jan Latvala laukoikin vieraat johtoon jo ajassa 1.25 ylivoimalla Toni Saarisen ja Roland Carlssonin syötöistä.

Avausvoitto irtosikin vasta yhdeksännellä yrittämällä 19.10.2001, kun kovavireinen sarjakärki Pelicans haki pisteet 2–3-jatkoaikavoitolla. Maalintekijöinä Kaj Lindström, jälleen Latvala ja ratkaisijana Jani Keinänen.

Ilves-ottelut ovat muutenkin olleet runsasmaalisempia.

Pelicans on ennen tätä päivää pelannut Hakametsässä runkosarjaotteluita 50 kertaa Ilvestä ja 49 kertaa Tapparaa vastaan, jonka lahtelaiset kohtaavat tänään siis vielä ainakin kerran.

99 ottelusta Pelicans on voittanut 21 ja hävinnyt 63 ottelua. Varsinainen peliaika on päättynyt tasan 15 kertaa, joista Pelicans on kuusi kertaa voittanut jatkoajalla tai voittolaukauksilla.

Pelicansin pistekeskiarvo Hakametsästä on 0,78 Tapparaa ja 0,92 Ilvestä vastaan. Kun koko liiga-ajan vieraskeskiarvo Pelicansilla on 1,13 pinnaa ottelua kohden, on Tampere keskimäärin ollut selvästi vaikea paikka.

99 vierasottelussa Pelicans on onnistunut tekemään vähintään viisi maalia viidesti. Suurimaalisin voitto irtosi viime kerralla, kun Pelicans toissa viikolla löylytti Ilvestä maalein 2–6.

Ilves-ottelut ovat muutenkin olleet runsasmaalisempia, toki kotijoukkueelle selvästi kallellaan maalein 172–123. Tapparan kanssa vastaavat lukemat 157–90.

Pudotuspeleissä on kulkenut jopa vähän paremmin. Alussa mainittujen kahden vierasvoiton jatkeeksi tuli keväällä 2014 yksi voitto ja kaksi tappiota, jälleen Aravirran ja kokeneen ­joukkueen voimin.

Maukkaimpiin voittoihin jäi myös 4.2.2006 maalittomana aina viimeiselle minuutille asti edennyt Tappara-ottelu, jonka Pelicansin lainapuolustaja Anssi Salmela laukoi 0–1-voittoon ajassa 59.56 vastassaan oma kasvattajaseura, jonka kokoonpanoon hän ei aiemmin ollut mahtunut.

Kaudella 2003/04 helmikuussa tapahtui sellainenkin erikoisuus, että Pelicans taisteli Hakametsässä runkosarjan ainoan vierasvoittonsa maalein 1–2 Tapparan vieraana.

Ensi kaudella Ilves ja Tappara muuttavat noin 13 500 katsojan Kansiareenalle Tampereen ydinkeskustan kupeeseen. Uros Live -nimen saanut monitoimiareena on tarkoitus avata syksyllä, mutta toistaiseksi ei ole ollut tarkkaa tietoa ajankohdasta ja tietoa siitä, minkä verran Hakametsässä tullaan odotusaikana vielä pelaamaan.

Viimeisiä joka tapauksessa viedään.