Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotimisia | Haarukset Salpausselän kisoihin – "Nyt ei puhuta kyvystä vaan tikkaustekniikasta"

Sain haltuuni kansainvälisten mäkipiirien videokeskustelun.

Aiheena hyppääjien pukumittaus.

Osallistujat: Kansainvälisen Liiton mäkijaoston puheenjohtaja Tösä (Suomi), sekä edustajat Schanze (Saksa), Backen (Norja), Ablauf (Itävalta) ja Tasajalka (Suomi). Japanin edustaja Sakella oli teknisiä ongelmia.

Tösä:

– Hyvät herrat. Suomen edustajan pukujutut ovat ponnahtaneet mediaan. Liittokin on huolissaan. Mitä teemme?

Tasajalka:

– Kaikella kunnioituksella, vehkeet ovat todella surkeat. Vehkeillä tarkoitan mittareita, joilla roikkumisastetta mitataan. Ne pitää uusia Salpausselän maailmancupin kisoihin mennessä. Muuten käännämme kupit ympäri.

Schanze:

– Periaatteessa saksalainen tarkkuus vaatii samaa. Satun muistamaan Lahti Ski Clubin Milli-Villen, oliko se Kirjanen vai Kirjonen? Joka tapauksessa presisioni on otettava käyttöön viimeistään Milli-Villen kotikaupungissa.

Ablauf:

– Itävalta tukee. Keski-Euroopan mäkiviikolle jawohl ei ehditä. Bisset ja muut otetaan kuin ennenkin.

Backen:

– Norjalaiset ovat väitteistä ymmällään. Kyse on vain ilmavirtauksista, kuten Row Air -turneemme osoittaa. Kovat kundit on aina kovina raakojenkin vastatuulien aikoina.

Tasajalka:

– Norjan kantaa ei voi pitää rakentavana. Haarusten roikkuminen näköjään tuo heidät palkintopalleille. Nyt ei puhuta kyvystä vaan tikkaustekniikasta.

Tösä:

– Enemmistö on kuitenkin yhtä mieltä vehkeiden mittauksen tarkentamisesta. Mistä mitataan ja mitä mitataan, sitä täytyy tarkentaa. Sopinee antaa asiainhaarat teknisen komitean valmisteluun. Tavoite on saada luotettava mittari tammikuun Salpausselän kisoihin.

– Sitten siirrymme naismäkihyppääjien haaruksiin...

Tässä vaiheessa nauhaan tulee teknistä häiriötä ja se katkeaa.

Kirjoittaja on filosofian ja musiikin maisteri, joka on johtanut oppilaitoksia, konsertti- ja kongressitaloa sekä tapahtumia. Hänet on palkittu muun muassa Teksasin osavaltion Honorary Texas Ranger -mitalilla.