Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urheilijat ovat nykyaikaisen viestinnän vaikuttajia – Milla Bruneaun mukaan Valtteri Bottas on kiinnostunut vaikuttamaan ympäristöasioihin jopa EU:n tasolla

Lahden ympäristöasioiden lähettilääksi ryhtyminen tapahtui Valtteri Bottaksen omasta aloitteesta, kertoo ympäristöpääkaupunkiprojektin johtaja Milla Bruneau.

– Se on luonnollinen jatkumo Valtteri Bottas -duathlonille, jossa on otettu huomioon vastuullisuusasioita, Bruneau viittaa Pajulahdessa järjestettyihin tapahtumiin.

Vuonna 2021 Lahden seutua esitellään Bruneaun mukaan ympäristö­asioiden ohella myös matkailun ja luonnossa liikkumisen kohteena.

– Tämän yhden yhteistyön (Bottas) kautta tulee monta hyvää asiaa.

Pääkaupunkivuoden keulakuviksi pyritään saamaan muitakin tunnettuja henkilöitä, jotka puhuvat aiheesta omalla äänellään ja näkökulmallaan. Bottaksen kautta Lahti voi tavoitella kansainvälisiä faneja ja sidosryhmiä mutta myös puhutella lahtelaisia paikallisesti.

– Se on moderniin viestintään kuuluvaa vaikuttajatyötä. Sen avulla tavoitetaan erilaisia ja uudenlaisiakin kohderyhmiä, joista osa voi olla vähän yllättäviäkin.

Siinä on ihan eri kaiku, kun Bottas tai Pelicansin kapteeni puhuu, kuin että minä, kaupunginjohtaja tai ympäristötieteilijä kertoo sen.

Lahden ympäristöpääkaupunkiprojektin johtaja Milla Bruneau

Sopimuksen mukaisesti Bottaksen on määrä toimia viestinnällisesti sanansaattajana ja osallistua joihinkin pääkaupunkivuoden tapahtumiin.

– Siinä on ihan eri kaiku, kun Bottas tai Pelicansin kapteeni puhuu, kuin että minä, kaupunginjohtaja tai ympäristötieteilijä kertoo sen. Ei tarkoita, että jos olet moottoriurheilija tai moottoriurheilufani, ettetkö voisi olla kiinnostunut ympäristöasioista, Bruneau muistuttaa.

Urheilijoiden ja muiden vaikuttajien sopimuksiin on ­Bruneaun mukaan varattu rahaa ympäristövuoden budjetissa. Viestinnän lopullinen laajuus riippuu kuitenkin viime kädessä henkilöstä itsestään.

– Miten hän (Bottas) omassa työssään mahdollisesti tuo asiaa esille, on hänen oma ratkaisunsa. Hän on erittäin kiinnostunut vaikuttamaan asioihin myös EU:n tasolla, siitäkin on keskusteltu, Bruneau paljastaa.