Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelicans Naiset karsii Mestikseen ”muukalaislegioonalla”

Naisten jääkiekon edustusjoukkueen tilanne on viime vuosina Päijät-Hämeessä ollut vähän siinä ja tässä. Nyt toiminnan aktivoimiseen on jälleen tehty uusi yritys, kun Pelicans Naiset on perustettu Junior Pelicans -organisaation alaisuuteen.

Maakunnan naiskiekkoa vedetään yhä Hollolasta käsin, jossa joukkue pääasiassa harjoittelee ja pelaa viime lauantaina alkaneen Mestis-karsinnan kotiottelunsa.

Ensipotkunsa otteluiden merkeissä Pelicans Naiset otti toissa lauantaina Hollolan HAT-Areenalla järjestetyssä viiden joukkueen harjoitusturnauksessa.

Neljän ottelun saldona oli alkuun yksi tappio (K-Espoo Akatemia 3–4) ja sen perään kolme rohkaisevaa voittoa (HIFK Akatemia 4–3, KooVee 3–1, Rockets 3–1).

Muutaman vuoden tauon jälkeen joukkueen valmentajaksi palannut Martti Rask yllättyi positiivisesti peliesityksistä.

– Melkein nollista lähdettiin liikkeelle, kun vain pari treeniä oli vedetty, ja paikalla oli paljon uusia kasvoja.

Me ollaan vähän sellainen muukalaislegioona ympäri maakuntia.

Pelicans Naisten valmentaja Martti Rask

– Sanoinkin turnauksen jälkeen, että olen ylpeä teistä, kasvettiin näiden pelien aikana. Ei passaa laittaa päätä säkkiin, Rask tuumii.

HIFK asettui uudelleen vastaan lauantaina Mestis-karsinnan avauksessa. Vieraat olivat parempia maalein 1–3 (0–1, 1–2, 0–0).

Pelin kulusta kertovat maalivahtien torjunnat: Pelicansin Marjukka Nieminen 68 ja IFK:n Mila Houni 23.

Karsinta on 15 ottelun rypistys syyskuusta joulukuuhun. Alueellisen lohkon vastustajat tulevat pääkaupunkiseudulta sekä Jyväskylästä (JYP) ja Lappeenrannasta (SaiPa).

K-Espoo ja HIFK ovat antaneet osviittaa sarjan tasosta.

– Ovat kovia joukkueita, joilla on leveät pelaajamateriaalit, Rask summaa.

Turkoosipaitojen taival on vielä lapsen kengissä, Rask myöntää.

Se näkyy ennen kaikkea pelaajamäärässä, jonka pienuus on aiemminkin ollut täkäläisenä pulmana.

– Pelaajapula on valtava, kovilla oltiin turnauksessakin. Meitä ei hirveän montaa ole, ehkä nippa nappa kolme kentällistä jos kaikki ovat paikalla.

– Me ollaan vähän sellainen muukalaislegioona ympäri maakuntia, Kouvolan suunnasta on paljon pelaajia. Ymmärrän hyvin, ettei aina työpäivän jälkeen jaksa lähteä.

Pelicans harjoittelee kerran viikossa Hollolassa ja kerran Lahdessa Launeella. Lisäksi on kolmas yleisempi ”höntsävuoro”.

– Potentiaalia näillä pelaajilla kyllä on vaikka kuinka paljon, Rask kehuu.

Valmentaja toivoo, että jatkossa laadun lisäksi ryhmään saataisiin lisää määrääkin.

– Pelin kehittäminen vaatisi viisikkopelaamista, sekä yli- ja alivoimaa. Nyt on ollut enemmän henkilökohtaisia juttuja.

Myös pidemmät harjoitusvuorot olisivat toivelistalla.

– Viidessäkymmenessä minuutissa ei ihmeitä taiota, se menee äkkiä.

Omaa apuaan on tuonut myös valmentajalegenda ja Suomen naisten maajoukkueen apuvalmentaja Kari Eloranta, joka on vieraillut harjoituksissa ja ilmaissut mahdollisuuden osallistua niihin jatkossakin.

Lahden seutu on valtakunnallisestikin vahva ja suurehko jääkiekkokeskittymä. Mistä voisi johtua, ettei naisten edustusjoukkue ole oikein saanut kestävää tuulta siipiensä alle?

– Viekö sitten salibandy ja ringette pelaajia lätkästä? Säbä on ainakin halvempi harrastaa, ja varmaan ringettekin, Rask pohtii, ja huomauttaa, että seudun monipuolisessa urheilukentässä tehdään paljon asioita hyvin.

– Ringettellä on enemmän perinteitä täällä kuin (naisten) jääkiekolla. On ringettekoulua ja muuta. Pärjääminen vaatii vetäjiä ja hyvää toimintaa.

– Osa nytkin harjoituksissamme käyneistä pelaajista on ringettetaustaisia, joilla olisi eväitä ihan kevyesti pelata meillä.

Rask ei pidä valtavana pettymyksenä, mikäli kausi jatkuisikin joulukuusta kevätpuolelle Mestiksen sijaan Suomi-sarjassa.

– Lähdetään menemään askel askeleelta ja katsotaan mihin se johtaa viidentoista ottelun jälkeen.

Seuraava kotiottelu PelicansNaiset–K-Espoo Akatemia lauantaina 26.9. kello 14 Hollolan HAT-Areenalla.