Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naisten pika-aidat tuttu vetonaula Lahden GP-illassa

Yleisurheilun Eliittikisojen perillinen Motonet GP on koronakevään seurauksena typistynyt viime kesän kuudesta osakilpailusta neljän illan mittaiseksi rypistykseksi.

GP-sarja käynnistyi Jyväskylän Harjulla keskiviikkona, ja Lahden stadionille karavaani saapuu ensi keskiviikkona 15. heinäkuuta.

Muut kilpailupaikkakunnat ovat Kuortane (1.8.) ja Espoo (5.8.).

GP-kisojen suosituimmat lajit ovat järjestävän organisaation mukaan naisten 100 metrin aidat ja miesten keihäs, ja juuri ne nähdään Lahdessa.

Ilmoittautumisten perusteella lähtöviivalle on asettumassa koko kotimainen kärkikolmikko Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske, joka paineli hiljattain Espoossa kansainvälisen tason huippuajat 12,81, 12,91 ja 12,98.

Kortteen viime kesänä juoksema Suomen ennätys 12,72 on tätä menoa uhattuna.

Kolmikkoa satasen aidoissa haastaa niin ikään vahvasti kautensa aloittanut Lotta Harala (ennätys 13,15) ja seitsenottelijana paremmin tunnettu Maria Huntington (13,09).

Miesten keihäässä kiinnostavaa kamppailua pedataan Lassi Etelätalon (ennätys 84,98 m, viime kaudella 84,11) ja Toni Kuuselan (ennätys viime kesältä 83,40) välille, mutta pisintä kaarta voinee kuitenkin odottaa ennätyksensä 89,17 metriin viime kaudella kiskaisseelta liettualaiselta Edis Matuleviciusilta.

Kesäkuun Uusi Alku -kilpailujen tapaan GP-illassa mukana on jälleen myös Topi Raitanen, tällä kertaa 1 500 metrin sijaan ennakkosuosikkina 3 000 metrin estejuoksussa.

Kolmen tunnin kisakauttaksen avaa 100 metrin ratakelaus, jossa lähtöviivalla on viisinkertainen paralympiavoittaja ja nelinkertainen maailmanmestari Leo-Pekka Tähti.

– GP-sarjan lajiohjelmassa on viime vuosien tapaan tarjolla hyviä kilpailuja myös kotimaisen parayleisurheilun kärkikaartille, sanoo kotimaisten yleisurheilun tv-kisojen koordinaattori Tuomo Lehtinen.

Yleisradio televisioi ensi keskiviikon Lahden osakilpailun TV2-kanavalla kello 18.30–21.

Paikan päälle tapahtumaan myydään maksimissaan 1 500 pääsylippua.

Motonet GP -yleisurheilukilpailut keskiviikkona 15.7. kello 18 alkaen Lahden stadionilla. Esikisalajit alkaen kello 17.