Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kommentti | FC Lahti on nyt optimistisempi joukkue, mutta kestääkö se Veikkausliigan realiteetit?

FC Lahdesta on nyt erityisen helppoa tykätä. Joukkueesta löytyy paljon kiinnostavia ja erottuvia yksilöitä Kari Arkivuon kaltaisista konkareista Jasin Assehnounin edustamiin talentteihin.

Siinä välissä on liuta ”keski-ikäisiä” liigajyriä, joilta saattaisi kaiken onnistuessa löytyä vielä pykälä lisää: Vahid Hambo, Matti Klinga, Mikko Viitikko ja Patrick Rakovsky. Pakka on terävä mutta kapea. Sen haasteen kanssa painii moni vastustajakin.

Pelaajistoa suuremman muutoksen on kuitenkin tuonut uusi päävalmentaja Ilir Zeneli. Suomalais-kosovolainen Zeneli, 36, oli yllättävä ja vielä suhteellisen kokematon värväys Kakkosessa pelaavasta yhteistyöseura FC Espoosta. Hän ole epäröinyt tuoda liigakentille railakasta pelitapaansa, joka on paljon optimistisempi ja rohkeampi kuin virkamiesmäisemmillä – ja kokeneemmilla – edeltäjillään Toni Korkeakunnaksella ja Sami Ristilällä.

Nihkeänä nolla-nolla-jarruna tunnettu FC Lahti nostaa nyt lähes sumeilematta pelaajia ylös hyökkäyksiin, ja se myös näkyy paremmin etenevinä syöttöralleina sekä kentän leveyen tehokkaampana käyttönä. Kauteen valmistavissa otteluissa on myös testailtu useita eri kenttäryhmityksiä: 4-3-3, 3-5-2 ynnä 4-4-2.

Keskiviikkona alkavalla kaudella tätä optimismia koetellaan. Jo nyt voi ennustaa, että parhaimmillaan FC Lahti tarjoaa näyttävää taitofutista, mutta uhkana on, että tietoiset riskit kostautuvat esimerkiksi otteluruuhkan väsyttämän keskittymisen herpaantuessa. Entä miten hyökkäämiseen orientoitunut joukkue sietää nöyrää ja tiivistä puolustamista?

Vaikka Zenelin projekti on kaksivuotinen, tulisi tasapaino löytää jo ensimmäisten 15 ottelun aikana.

Jo nyt voi ennustaa, että parhaimmillaan FC Lahti tarjoaa näyttävää taitofutista, mutta uhkana on, että tietoiset riskit kostautuvat.