Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilir Zeneli: Neljä harjoitusottelua kesäkuulle olisi sopiva määrä

Ennen 1.7. käynnistyvän Veikkausliigan alkua FC Lahti pelaa Suomen Cupin neljännesvälierän 17.6. Kotkan Peli-Karhujen vieraana.

Enemmänkin valmistavia otteluita tarvitaan, liigavalmentajat ovat yleisesti kaavailleet kolmea neljää ottelua.

– Ainakin pari harjoituspeliä, lisäksi Suomen Cup, ja siitä jatkoon. Siitä tulisi neljä kesäkuulle, se olisi aika hyvä, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli suunnittelee.

– Neuvotteluja on käynnissä vähän kaikkien kanssa, tällä viikolla niitä katsotaan tarkemmin. Harjoitusotteluille on suuri tarve, koska pelit ovat varsinainen mittari, ja pelaajat on saatava parhaaseen pelilliseen kuntoon, että heidät on turvallista laittaa kentälle, muuten on isompi riski loukkaantumisillekin.

Peli-Karhut voittamalla FC Lahden puolivälierä olisi ohjelmassa 24. ja mahdollinen välierä 28. kesäkuuta.

Juuri ennen koronaepidemian rantautumista ja rajoitusten alkamista maaliskuussa FC Lahti oli pitänyt jo perinteisen leirinsä Espanjan Saloussa.

Harjoitusotteluille on suuri tarve, koska pelit ovat varsinainen mittari.

Zenelin mukaan viikko tarjosi kahden harjoitusottelun lisäksi sekä henkistä yhteenhitsautumista että pelillisiin yksityiskohtiin paneutumista.

– Se ei ole leiri, jossa juostaan viivoja tai pusketaan kalsarit hiessä, vaan opitaan tuntemaan toisistamme sekä hyvät että puutteelliset asiat. Siellä luodaan hyvää kulttuuria ja henkeä, analysoidaan menneet ja suunnitellaan tulevaa paikassa, joka eroaa päivittäisistä ­rutiineista.

Zeneli uskoo, että leirin asiat pystytään kesällä palauttamaan mieleen.

– Harjoittelimme siellä esimerkiksi ajoituksia ja peliasentoja joissa pitää olla suhteessa vastustajaan; miksi pallon liike pitää olla juuri tietystä kulmasta, tai miksi lähdet ponnistamaan yläjalalla etkä takajalalla, kun reagoidaan tilanteenvaihtoon.

– Kun pienet detaljit ovat kunnossa, niin iso kuva näyttää helpommalta. Käydään uudestaan läpi visuaalisesti ja kentällä, ne saadaan kyllä selkärangasta, mutta että kaiken osaa yhdistää koko joukkueen tekemiseen, siihen menee viikkoja, Zene­li toteaa.

Lue lisää Zenelin ajatuksia poikkeusolojen harjoittelusta keskiviikkona ilmestyneen Uuden Lahden näköislehdestä.