Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelicans saikin tukirahaa lähes 186 000 euroa – toimitusjohtaja kertoo, mihin ne käytetään

Lahden Pelicans on toistaiseksi merkittävä voittaja yritystukien rahanjaossa, jota Business Finland on korona-ajan poikkeustilanteessa viime ajat toimittanut.

Suomen Kuvalehti uutisoi viime viikolla jääkiekkoyhtiö Lahden Pelicans Oy:n saaneen suurimman mahdollisen 100 000 euron tuen, ja tämä asia mainittiin myös Pelicansin tiistaisessa tiedotteessa.

Se mitä ei mainittu, oli että tiistaina Iltalehden julkaisemasta listauksesta ilmenee myös konsernin ravintolayhtiö Pelicans Ravintolat Oy:n saaneen 85 800 euron tuen.

Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu vahvistaa Uudelle Lahdelle pitävän paikkansa, että seura on tehnyt kaksi erillistä hakemusta.

Pelicansin kokonaispotti onkin lähes 186 000 euroa, joilla seura pystyy kehittämään sekä kovia kokenutta urheilupuoltaan että koronan seisauttamaa ja monia muita jääkiekon liigaseuroja laajempaa ravintolatoimintaansa.

Molemmat Pelicans-yhtiöt ovat omilla summillaan toistaiseksi kahdenkymmenen eniten tukea saaneen lahtelaisfirman joukossa.

Tuet on korvamerkitty kehitysrahaksi liiketoiminnan häiriötilanteeseen.

– Merkittävät summat, jotka auttavat meitä kehittämään toimintaa. Olemme niistä erittäin kiitollisia, että ne on meille myönnetty.

Tuet on korvamerkitty kehitysrahaksi liiketoiminnan häiriötilanteeseen. Toisin sanoen akuuttia kassavajetta niillä ei voi täyttää.

– Ne ovat kehityshankkeita, ja rahat kohdistuvat toimenpiteisiin, joita suunnitelmassa on tehty, Kolu toteaa.

Olivatko hankkeet valmiina, vai perustettiinko ne nyt?

– Ne ovat olleet projekteja, jotka ovat olleet meillä, mutta jääneet holdiin (odottamaan) siksi, ettei ole ollut resursseja, Kolu vastaa.

Kolu tarkentaa näitä kehityskohteita vielä sähköpostilla.

Kiekkoseuran osalta tukirahojen käyttöä on otsikoitu ainakin näin:

”Virtuaalisten palveluiden/tapahtumien tuotteistaminen ja lisääminen olemassa olevaan tarjoamaan. Digitaalisen harjoituspankin tuottaminen ja etävalmennuksen kehittäminen. Digitaalisten näkyvyyspakettien suunnittelu ja myynti.”

Ravintolayhtiö puolestaan haki rahoitusta seuraavasti:

”Liiketoiminnan uudelleen käynnistäminen vallitsevan häiriötilanteen jälkeen ja liiketoiminnan palauttaminen normaaliin tilaan. Lisäksi yhtiö kehittää uusia digitaalisia kanavia asiakkailleen tarjoamiinsa palveluihin”.

Lisää aiheesta tänään ilmestyneessä Uudessa Lahdessa, jossa Kolu vastaa kysymyksiin esimerkiksi kehityshankkeiden aikataulusta ja muista seuran hakemista tuista.