McDonald’sin varastosta kesäteatterinäyttämöille

Omasta mielestään Aku Ankkaa muistuttava näyttelijä Kalle Sulalampi muistaa vuorosanat, muttei tulevan puolisonsa puhelinnumeroa.

Okeroistentien Päätybaari on monelle sopenkorpelaiselle tuttu paikka, niin myös Kalle Sulalammelle. ”Tähän pääsee helposti kävellen, kun minulla ei ole autoa.” Iiris Andersson

Iiris Andersson

Mitä aiot tehdä viikonloppuna?

Lauantaina (6.7.) olen menossa UGH-festareille kesannolle, siellä on tuttuja esiintymässä. Sunnuntaina taas on kaksi esitystä Kiljusia Pesäkallion kesäteatterilla.

Minkä kirjan olet viimeksi lukenut?

Juha Hurmeen Niemi. Se kertoo yksinkertaisella kielellä maailmankaikkeuden synnystä. Tosi mielenkiintoinen kirja, suosittelen lukemaan.

Mikä on kivoin alue Lahdessa, jolla olet asunut?

Ehdottomasti Sopenkorpi, nyt olen asunut täällä noin puolitoista vuotta. Tämä on kuitenkin niin lähellä keskustaa, mutta kuitenkin oma maailmansa.

Onko sinulta koskaan murtunut luita?

Siinä olen itse asiassa ollut aika onnekas, että ei ole kuin sormen pää murtunut. Se jäi työkalupakin painavan kannen väliin. Oikeanpuoleinen silmä minulla meni tuossa toissavuonna, siinä on nyt proteesi.

Mikä oli ensimmäinen kesätyöpaikkasi?

Taisin olla 17 ja asuin silloin vielä Helsingissä, niin olin asemantunnelin McDonald’sissa. Siellä aloitin varastossa.

Kissat vai koirat?

Itse olen sekä koirille että kissoille allerginen. Mutta sanotaan tähän että kissat, kun meillä niitä kaksi tuon parisuhteen myötä on. Mä niitä kyllä välillä uhkailen, kun ne käyttäytyy huonosti. Sanon niille että joulu lähestyy, teistä saa oikein kivat rukkaset. Mutta ei ne kuuntele mua.

Edellinen haastateltava Päivi Leppänen haluaisi tietää, mikä on ollut mieluisin tai mieleenpainuvin roolisi?

Jukolan Eero toissa vuonna Pesäkalliolla. Seitsemän veljestä oli monta vuotta sellainen, että halusin olla yksi veljeksistä. Se oli hieno kesä kun se toteutui.

Hän ihmettelee myös, että miten ihmeessä näyttelijä muistaa vuorosanat?

Moni kysyy tuota. En muista millään tulevan vaimoni puhelinnumeroa, vaikka olen koittanut opetella sitä monta kertaa. Vuorosanat opin parhaiten, kun ollaan jo treenattu esitystä.Menen kotiin ja luen käsikirjoitusta ja mietin samalla päässäni, missä liikun lavalla ja mitä teen.

Lisäksi hän kysyi, mistä unelmoit?

Siitä, että pysyisin vielä muutaman vuoden hengissä ja omistaisin punaisen, kivan mökin, jossa olisin tulevan vaimoni ja vaikka niiden kissojenkin kanssa sitten.

Ketä autoit viimeksi?

Viimeksi eilen autoin basistiamme kantamaan vahvistinkaapin paikoilleen Pesäkalliolla.

Mistä päin Lahtea saa parhaan pizzan?

Loviisankadulla olevasta Vinosiasta, sieltä saa hyvät vegaaniset pizzat.

Mihin Disney-hahmoon samaistut eniten?

Ehkä se on Aku Ankka, meillä on sama kävelytyyli. Entisenä futarina tallustelen sillä lailla vähän ankkamaisesti.

Käytätkö emojeita tekstatessasi?

Joo. Valitettavasti viestit lyhenee vuosi vuodelta, kun pystyy enemmän vaan laittamaan niitä palluroita.

Kuka on mielestäsi mielenkiintoisin historiallinen henkilö?

Ehkä se olisi Adolf Hitler. Haluaisin tietää, miten ja miksi se kasvoi aikoinaan sellaiseksi. Minusta on vähän pelottavaa, että tänä päivänä voisi olla jo aika mahdollista, että me saataisiin joku vastaava, vaikka äärioikeistolainen henkilö jonkin valtion johtoon.

Kenen julkkiksen kanssa haluaisit vaihtaa paikkoja vuorokaudeksi?

Lapsuuden sankarini Vesa-Matti Loirin. Voin nähdä itseni jossakin pohjoisessa mökillä. Siellä Vesku erämaassa kuuntelee luontoa, tuijottelee tyhjyyteen, polttaa sikaria ja juo lasillisen viskiä.

Mikä on kengännumerosi?

Siro neljävitonen.

Mikä on suosikkitapasi matkustaa?

Polkupyörä. Se lähtee aina käyntiin ja se on aina ajoissa, sitä ei tarvitse odottaa. Lahtikin on sen verran pieni kaupunki, että pyörällä pääsee hyvin joka paikkaan.

Sulalammelta haasteen saa muusikkoEetu Floor.

Keskustelu