Ruusa Aalto on viestintäalan ammattilainen, ja mielestään myös aika hyvä ihmistuntija

Lounaspaikka valikoituu sen mukaan, mitä kulloinkin tekee mieli. Kaksi lahtelaisravintolaa saa kuitenkin maininnan.

Ruusa Aallon mielestä Lahden tapahtumat pitäisi saada nykyistä paremmin ihmisten tietoisuuteen. Iiris Andersson

Iiris Andersson

Mitä teet tänään töissä?

Valmistelen sellaista Google Adsin raporttia ja suunnittelen yhtä sosiaalisen median­ kilpailua ja tapahtumaa. Teen siis yritysten digitaalista viestintää, eli pidän yllä some-tilejä ja tällaisia.

Mitä harrastit lapsena?

9-vuotiaana aloitin keilaamaan sellaisessa koululaisten keilakerhossa, joka itse asiassa pyörii edelleen ja sillä on sama vetäjäkin edelleen. Joskus viidennellä luokalla voitin jonkun ikäkausimestaruuden Suomen tasolla.

Mitä huomaat ihmisessä ensimmäisenä?

Sellaisen yleisolemuksen, että katsooko se silmiin. Koen olevani aika hyvä ihmistuntija, niin aika nopeasti tulee se intuitio, että onko tämä nyt hyvä tyyppi vai ei.

Teetkö päätöksiä enemmän järjen vai tunteiden perusteella?

Järjellä. Tietyt asiat menee totta kai tunteella, niin kuin se intuitio ihmisistä. Mutta kyllä mä olen tietyllä tapaa tosi analyyttinen ja teen excel-taulukoita.

Edellinen haastateltava Lotta Palomäki halusi tietää, mitä tapahtuu Block Partyn bäkkärillä?

Ihmiset istuvat ja nauravat ja syövät. Yleensä se ainoa syy miksi sinne mennään, että voi istua hetken paikoillaan.

Hän kysyi myös parasta­ neuvoasi junamatkalle Eurooppaan?

Älä tee liian tarkkoja suunnitelmia ja älä stressaa. Asenne pitää olla alusta asti se, että jos ei nyt ehditä tuohon junaan, niin sitten mennään jollain muulla.

Seuraavaksi hän tiedustelee, minkä teatteriesityksen näit viimeksi ja oliko hyvä?

En ole ehtinyt vielä mihinkään kesäteatteriin. Juuri puhuttiin, että pitäisi mennä, koska se kuuluu kesään. Teatteri-teatterissa kävin katsomassa Pasi was here ja se oli hyvä, se laittoi ajattelemaan.

Entä mikä on Lahden paras lounaspaikka?

Se riippuu niin siitä, mitä tekee mieli. Lipterin on Tuomitalon sisäpihalla, sieltä saa kasvisruokaa. Ja tuohon Rautsikan mäkeen on tullut sellainen uusi pieni La Piñata, siellä on hyvä keitto­lounas.

Lopuksi Lotta utelee vielä, että jos saisit maksutta käyttöösi pienen liiketilan keskustasta, mitä tekisit sillä?

Olisiko siinä ikkunat kadulle? (Sovitaan, että joo.) Koska sitten mä tietysti mainostaisin kaikkia tapahtumia, joita mä oon järjestämässä. Tekisin etätöitä siellä ja myisin lippuja.

Jos olisit hedelmä, mikä hedelmä olisit?

Avokado. Kun siitä ei näe ulkopuolelta välttämättä, että koska sitä kannattaa lähestyä. Töissä ollessa olen kyllä sosiaalinen, mutta muuten minulla on sellainen resting bitch face.

Millainen tapahtuma Lahdesta puuttuu?

En sanoisi, että täältä varsinaisesti puuttuu mitään, puuttuu vaan se, että saataisiin ne tapahtumat ihmisten tietoisuuteen. Sellaista puhuttiin kerran, että voisi olla sellainen Lux Helsingin tapainen, koska syksy on juuri sitä kuolleinta aikaa.

Asuisitko mieluummin maalla vai kaupungissa?

En osaisi asua maalla. Asuin monta vuotta tässä ihan keskustassa, ja varmasti muutetaan takaisin sitten kun lapset on niin isoja, ettei ne tarvi enää niin paljon tilaa.

Mikä on ollut suosikki-ikäsi tähänastisessa elämässäsi?

Eilen juuri työkaveri sanoi, että ollapa 15, saisi vaan ajaa mopolla. Minä en olisi mistään hinnasta enää 15-vuotias, se oli ihan kamalaa. Kyllä tämä nykyinen ikä on sellainen, että joka osa-alue toimii. On sen verran vanha, että tietää jo, mistä kannattaa stressata ja mihin kannattaa kuluttaa energiaa ja minkä voi antaa vaan olla.

Kenen kanssa nauroit viimeksi?

Töissä äsken työkavereiden kanssa.

Mitä odotat elokuulta eniten?

Lasten kanssa ollaan menossa Anttilanmäen kyläjuhliin. Odotan todella paljon, että pääsen tapahtumaan ilman, että mun tarvii olla siellä töissä.

Mitä kuuntelet automatkoilla?

Kuuntelen radiota. Radio Voimaa, jos yhtään olaan tässä Lahen alueella. Siellä tuodaan esille niin hyvin, mitä täällä tapahtuu. Mulle naurettiin töissä kun mä ekan kerran avasin Radio Voiman, että mitä sä tällaista vanhusten kanavaa kuuntelet? Mutta mistä muualta sä saat tietää Lahden asioista paremmin kuin oikeasti sieltä?

Aallolta haasteen saa leipomoalan yrittäjä Tuua Jäppinen.

Keskustelu