Hän: Ravintolapäällikkö Timo Hirvoselta hoituvat tarvittaessa myös timpurin hommat

"Olen elementtissäni työssäni. Mielestäni ole hyvä asiakaspalvelija", sanoo ravintolapäällikkö Timo Hirvonen. Marjaana Kontu

Marjaana Kontu

Onko sinulla aamurutiinia, jota ilman päivä ei lähde käyntiin?

Joka aamu syön kaurapuuroa, keitän kahvit ja kuuntelen uutiset

Mitkä kolme asiaa tulevat mieleen maaliskuun alkamisesta?

Inventaario. Kevät. Aurinko.

Mikä on paras, mikä pahin ominaisuutesi?

Olen aika tunnollinen, mutta minulla on huono muisti.

Mikä sinusta piti tulla isona?

Olen kotoisin maalaistalosta. Kun oltiin talvella isän kanssa metsätöissä ja kone hajosi, isä sanoi, että hanki sinä itsellesi joku siisti sisätyö. Ehkä sitä olen noudattanut.

Mikä on ollut yllättävin taito, jota olet tarvinnut työssäsi?

Mielellään tartun itse työkaluihin. Minua kiehtoo rakentaminen, se, että saadaan asiat toimimaan paremmin. Sahat, porakoneet ja sirkkelit ovat olleet käytössä ravintolassa.

Ravintola Hanhenpoikakin on menossa kiinni koronan takia. Mitä ajattelit kuullessasi tästä?

Oli surullinen. Olin viime keväänä ensimmäistä kertaa kolme kuukautta täysin työttömänä. On käsittämätöntä, miten kallis hinta tästä tullaan maksamaan. Ihmiset sanovat ravintoloista hanakasti mielipiteensä, mutta sitä ei ajatella, että ne ovat tavallisia ihmisiä, ketkä sieltä saavat toimeentulonsa.

Miten aiot päiväsi viettää sulun ajan?

Viime keväänä tein polttopuita, varmaan teen nytkin. Omistajien kanssa on myös suunniteltu, että tehtäisiin uudistuksia ravintolaan. Suunnitelmissa on pieni keittiö, että saataisiin laajennettua tuotevalikoimaa.

Millaisen jäljen korona-aika jättää Lahden ravintoloihin?

Luulen, että pubit menevät jatkossa varsinkin talviaikaan viikolla aikaisemmin kiinni. Sellainen olo on, että asiakkaat ovat kokeneet hyväksi, että pääsee kahdeltatoista pois.

Edellinen haastateltava Elsa Rusi kysyy, kummat on toimineet paremmin, Hanhenpojan THL-suositukset vai ne toiset THL-suositukset.

Hanhenpojan. Meillä tehdään itse shotteja, ja otin Facebookiin kuvan, kun pullot sattuivat olemaan sopivassa järjestyksessä, eli terva (T), horna (H) ja laku (L).

Rusia kiinnostaa myös, mikä tuli ensin, muna, kana, jallu vai piimä.

Kana taisi tulla ensin. Minulla on kanoja kotona, kun rakennettiin kanala.

Mikä on lempiharrastuksesi?

Darts. Olen vuosien tauon jälkeen palannut siihen, se on hauska laji. Korona-aika on tehnyt sen, että dartsia pelataan hyvin paljon verkossa kameran kanssa.

Mikä on ollut turhin kotiin hankittu vekotin?

Muoviset hiirenloukut.

Mikä biisi on viimeksi soinut korvamatona?

Erika Vikmanin Syntisten pöytä.

Oletko auttanut tuntematonta?

Olen tien päällä. Viime kesänä huomasin auton tienpientareella hätävilkut päällä. Olin kaupunkiin menossa, mutta kun ei ollut kiire, käännyin takaisin. Vanhalla pariskunnalla oli renkaan kanssa ongelmia. Vähän ajan päästä siihen saatiin apua.

Mikä on ollut ilahduttavin löytösi tv:n suoratoistopalveluista?

Viime keväänä tuli katsottua Netflixistä Rahapaja, joka oli tosi hyvä.

Mikä on omituisin herkkusi?

Nakkipizza. Teen sitä leivinuunissa.

Millainen kokki olet?

Kohtuullinen. Ruokaa tulee tehtyä paljon, opettelin nyt esimerkiksi Youtubesta katsomalla tekemään kebabia itse.

Haaveiletko muutosta?

Veden äärellä olisi kiva olla, mutta olen tyytyväinen nykyiseenkin. Viihdyn maaseudun rauhassa, keskustaan en muuttaisi.

Miten kuvailisit Lahtea ulkopaikkakuntalaiselle?

Pohjois-Karjalasta tulleelle Lahti on vähän sisäänpäinlämpiävä. Lahtelaiset ovat alkuun vähän jäykkiä, mutta kun niiden kanssa pääsee sinuiksi, juttu luistaa.

Mitä seuraavista kaipaat eniten Lahteen: raitiovaunulinjaa, näköalakahvilaa vai kylpylää?

Kylpylää, ehdottomasti. Se toisi turisteja kaupunkiin.

Hirvoselta haasteen saa jousiampuja Taru Kuoppa.

Kommentoi