Hän: Ravintola on Elsa Rusille enemmän kuin työpaikka

Elsa Rusin lapsuuden toiveammatteja olivat laulaja ja eläinlääkäri. Niin laulaminen kuin koirat ovat hänelle yhä tärkeitä harrastuksia, vaikka päätyönään hän onkin nykyisin ravintolapäällikkönä Pikku-Hanhessa. Aatu Raninen

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla!

Rento, tunnollinen, huumorintajuinen.

Mikä on lempinimesi?

Minulla ei ole koskaan ollut lempinimiä, mistä olen ollut katkera nuorempana. Töissä on kutsuttu ”Eltsiksi”.

Mistä arjen pienistä asioista ammennat iloa?

Ystävistä, koirasta ja musiikista.

Mitä muotivillitystä et kaipaa takaisin?

Yksiolkaimista reppua, se painoi aika lailla jos oli paljon koulukirjoja.

Mikä on paras vuodenaika?

Kesä saisi olla aina, vihaan kylmää!

Olet töissä ravintolapäällikkönä Pikku-Hanhessa. Mikä baariasiakkaissa on parasta ja mikä pahinta?

Ystävällistä ja huomioon ottavaa porukkaa, ei ole tullut vaikeita tapauksia. Pahinta on joidenkin malttamattomuus ja minä-minä-asenne.

Mikä on ollut itsellesi korona-ajan suurin takaisku?

Ettei pääse töihin, on riistetty se pois, mikä on aikamoinen sosiaalinen shokki. Tämä on enemmän kuin työpaikka, johon konkretisoituu minunkin koko elämä: kaverit, musiikki ja työ.

Tuuraat myös pubivisojen juontajana, mikä aihealue on itsellesi vaikein?

Historia ja kirjallisuus.

Olet taitava laulaja, pääsit vuoden 2018 The Voice of Finland -kilpailussa Anna Puun joukkueeseen. Oliko sinulla etukäteen suosikkituomaria?

Oli, Toni Wirtanen, joka ainoana ei kääntänyt tuoliaan.

Mikä oli TVOFin tärkein anti?

Se oli mittari mihin omat kyvyt riittävät, aiemmin ei välttämättä ollut uskoa omaan tekemiseen. Siinä oppi, että oikeasti osaan, sain itseluottamusta ja varmuutta.

Mitä kuuluu musiikin tekemiseesi nyt?

Olen väkertänyt muutaman biisin, ne on tarkoitus lähiaikoina äänittää ja julkaista.

Edellinen haastateltava Oskari Haavisto kysyy: kenen kanssa vetäisit Pikku-Hanhen jameissa dueton, jos saisit valita?

Topi-Pekka Laakson kanssa, hän on jamit keksinyt ja alulle laittanut, ja minutkin aikoinaan lavalle saanut.

Olet kuvaillut itseäsi perfektionistiksi, miten se näkyy?

Kaiken mitä teen julkisesti esimerkiksi musiikissa, pitää olla ”spot on” (täysin kohdallaan) ennen kuin esitän niitä kenellekään.

Missä olet umpisurkea?

Ruoanlaitossa, olen aika kädetön keittiössä.

Olet päivän ajan musiikkibisneksen itsevaltias, mitä teet?

Nostan itse musiikkia tekeviä artisteja esiin ja annan heille ansaitsemaansa näkyvyyttä.

Mikä on ollut mieleenpainuvin näkemäsi keikka?

Olavi Uusivirta Mallusjoen takinkääntöviikolla vuosia sitten. Se oli intiimi ja erityinen kokemus elokuisessa auringonlaskussa.

Minkälaisen musiikkitapahtuman Lahti kaipaisi?

Sellaisen Pori Jazz -henkisen, jossa on olisi vähän kaikkia genrejä.

Haavisto kysyy: mitä drinkkiä suosittelet parvekegrillauskauden avaukseen?

Kesäistä mojitoa jollakin pienellä tvistillä.

Mihin työhön et voisi kuvitella itseäsi?

Tästähän ei montaa vuotta ole kun sanoin, että baariin, mutta se on muuttunut… Sanotaan hoitoala, arvostan kyllä hirveästi sen tekijöitä.

Mihin lähtisit mieluiten: avantouinnille, pilkkimään, laskettelemaan vai moot­torikelkkailemaan?

Moottorikelkkailemaan; sitä en ole vielä kokeillut, ja vauhti on kivaa. Olen liian kärsimätön paikallaan kökkimiseen.

Asut ydinkeskustan liepeillä, onko paikkaa jonne ha­luai­sit muuttaa?

Romanttinen ajatus on palata joskus lapsuuden maisemiin Työtjärvelle Hollolaan.

Laskiaispulla, runebergintorttu vai jokin muu herkku?

Olen suolaisten ystävä, eli sanotaan voileipäkakku.

Jos Lahti olisi musiikkityyli, mitä se olisi?

Melodista punk-rockia. Siinä on sopivasti asennetta ja kapinaa, mutta ei ihan räitä naamalle, vaan sopivasti sievistellen.

Rusi kutsui seuraavaksi haastateltavaksi ravintolapäällikkö Timo Hirvosen.

Kommentoi