Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljä loppusuoralle Malskin julkisivun haussa - luonnokset valmistuvat maaliskuussa

Malskin alueelle tulevan taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin julkisivun suunnittelukilpailu etenee. Museon uudisosan julkisivuun ja osittain sisätiloihin tulevaa taidetta etsittiin portfoliohaulla, johon osallistui määräaikaan mennessä 70 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää.

Taidehankintaa valmisteleva työryhmä piti saapuneita hakemuksia erittäin korkeatasoisina ja oli ilahtunut odotukset ylittäneestä kiinnostuneiden määrästä.

Haun tuloksena työryhmä päätyi tilaamaan luonnokset neljältä taiteilijalta / taiteilijaryhmältä. Jatkoon valitut taiteilijat ovat Terhi Ekebom, työryhmä Lehtinen+Rantala ( Laura Lehtinen ja Maikki Rantala), Johanna Sinkkonen ja Vappu Rossi. Haun toisessa vaiheessa kukin taiteilija tai työryhmä tekee suunnitelman toteutettavasta teoksesta.

Tuleva teos ja rakennuksen uusi osa sijoittuvat vanhan panimorakennuksen taakse Päijänteenkadulta katsottuna. Teoksen tarkoitus on lisätä alueen viihtyisyyttä ja luoda paikalle yhdessä uuden museon kanssa ainutlaatuinen identiteetti.

Lopullisen teoksen tilaamisesta päättää työryhmä, joka koostuu Lahden kaupungin, kiinteistön rakennuttajan, Lahden taidemuseon, asukkaiden edustajan sekä Lahden taiteilijaseuran nimeämistä jäsenistä. Luonnosten arvostelussa kiinnitetään erityisesti huomiota teoksen taiteelliseen laatuun ja teoksen sopivuuteen kyseiseen kohteeseen.

Luonnosvaihe päättyy 31.3., minkä jälkeen luonnokset esitellään alueen asukkaille asukastilaisuudessa ja työryhmä tekee päätöksen toteutukseen etenevästä teoksesta. Teoskokonaisuuden toteutukseen hankkeesta vastaava rakennuttaja on varannut 70 000 euroa.