Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhansia lehtiä tarjolla kirjaston asiakkaille sähköisesti - Pressreader-palvelussa julkaisuja 120 maasta

Paikallisten Lastu-kirjastojen e-lehtivalikoima laajenee ja käyttö helpottuu, kun englanninkielisen Pressreader-palvelun aikakaus- ja sanomalehtiä voi jatkossa lukea missä vain.

Pressreader-palvelu sisältää yli 7 300 lehteä 120 maasta. Digitaalisia lehtiä voi lukea tietokoneella tai mobiililaitteilla, ja niitä voi myös ladata pysyvästi Pressreader-sovellukseen.

Pressreader-palvelussa on pääosin ulkomaisia lehtiä, mutta mukana on myös muutamia suomenkielisiä julkaisuja. Runsaasta valikoimasta löytyvät muun muassa Elle, Empire, Forbes, HS Metro, Hufvudstadsbladet, Rolling Stone ja Washington Post. Palvelusta voi etsiä lehtiä maan, kielen, aihepiirin tai lehtityypin mukaan.

Lehtipalvelun käyttö on helppoa, ja palveluun kirjaudutaan osoitteessa www.pressreader.com. Sign in -painikkeesta avautuvasta valintaruudusta valitaan kohta ”Library or Group”. Avautuvaan listaan kirjoitetaan ”Lastu” ja valitaan kohta ”Lastu Libraries (offsite)”.

Palveluun kirjauduttaessa kysytään Lastu-kirjastojen kirjastokortin numeroa ja sen pin-lukua.