Estradi yhtä karnevaalia - teatterissa tällä viikolla paikallisen osaamisen taidonnäyte

Karnevaali 2020 -teoksessa ovat mukana muun muassa Salpauksen sirkuskoulun juuri valmistuvat sirkustaiteilijat. Jussi Virkki

Uusi Lahti

Lahden kaupunginteatterin suurella näyttämöllä saa tämän viikon perjantaina ensi-iltansa musiikki­teatteriteos, jossa kohtaavat teatteri, musiikki, sirkus ja tanssi. Karnevaali 2020 on lähes päijäthämäläisin voimin toteutettava kantaesitys, jonka primus motorina toimii myös teoksen ohjauksesta ja dramaturgiasta vastaava hollolaislähtöinen Jemina Sillanpää.

Karnevaali 2020 toteutetaan yhteistyössä Lahden kaupunginteatterin ja vapaan kentän taiteilijoiden sekä paikallisten lasten ja nuorten voimin. Esiintyjälista on näyte paikallisesta osaamisesta, joka tässä mittakaavassa on nyt yhdessä lavalla ensimmäisen kerran.

Teoksen musiikin on säveltänyt Jemina Sillanpään sisko Selina Sillanpää ja sovittanut ja tuottanut Tapio Viitasaari. Teoksen Karnevaali-teeman on säveltänyt Sipe Santapukki ja uutta materiaalia teokseen ovat tuottaneet myös Tommy Lindgren ja Timo Kaukolampi. Koreografeina toimivat Panu Varstala ja Inga Björn.

Karnevaali 2020 -teokseen on sävelletty uutta näyttämömusiikkia akustiselle ja elektroniselle bändille, vahvoille solisteille ja moniääniselle ensemblelle.

Lähes sadan hengen työryhmän teosta tähdittävät hollolaislähtöinen Ville Haapasalo, hänen isänsä Osmo Haapasalo ja tyttärensä Saima Haapasalo, jotka ovat nyt ensi kertaa yhdessä samalla näyttämöllä, sekä Lahden kaupunginteatterista Henri Tuominen ja Liisa Vuori.

Lavalla nähdään myös tanssitaiteilija Ervi Sirén ja performanssitaiteilija Inari Virmakoski, laulajat Selina Sillanpää, Maija Tiljander, Väinö Riihimäki, Mika Varis sekä Laulupuu-kuoro ja kuoronjohtaja Terhi Hilden. Orkesterin muodostaa Lumos-kvartetti, jota vahvistavat Martti Peippo ja Miikka Kallio. Näytöksessä nähdään myös muun muassa Salpauk­sen sirkuskoulun juuri valmistuvat sirkustaiteilijat.

Mukana produktiossa on myös hiihtäjälegenda Siiri Rantanen, joka esiintyy vi­deon välityksellä. Muita yhteistyötahoja ovat muun muassa Lahden Musiikkiopisto, Lahden musiikkiluokkien Laulupuu-kuoro, Mukkulan koulu, Harjun koulu, Lahden Seurakunnat ja Tampereen AMK:n Musiikkiteatterilinja.