Oikaisu: Antennitelevisiot toimivat vielä huhtikuussakin

Lehdessämme julkaistiin keskiviikkona 12.2. juttu otsikolla "Toimiiko telkkarisi enää huhtikuussa?".  Kyllä toimii, toimituksemme ulkopuolisen kirjoittajan laatimaan tekstiin oli jäänyt vanhentunutta tietoa, johon emme huomanneet kiinnittää huomiota julkaisupäätöstä tehtäessä. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on laatinut asiasta seuraavan oikaisutekstin:

"Televisiot toimivat vielä 31.3.2020 jälkeenkin - siirtymäajankohtaa uudelle lähetystekniikalle (DVB-T2) ei ole vielä sovittu

Toisin kuin 12.2. julkaistussa artikkelissa kerrottiin, antennitelevisioverkon DVB-T-lähetykset eivät lakkaa 31.3.2020 jälkeen. Alun perin tv-yhtiöt olivat sopineet, että tuolloin siirryttäisiin käyttämään pelkästään uutta DVB-T2-lähetystekniikkaa, mutta siirtymäajankohtaa myöhennettiin. Uutta siirtymäajankohtaa ei ole tiedossa, mutta siitä kerrotaan heti, kun tv-yhtiöt sopivat uuden ajankohdan. Antenniverkon kautta voi siis edelleen katsoa tv-lähetyksiä entiseen tapaan.

DVB-T2-lähetystekniikka mahdollistaa nykyistä laajemmin teräväpiirto-ohjelmistojen (HDTV) tarjonnan ja suuremman määrän perustasoisia (SD) ohjelmakanavia. Jotta tv-lähetyksiä voi katsoa antenniverkon kautta siirtymäajan jälkeenkin, tarvitaan televisio tai digiboksi, jossa on DVB-T2-viritin.

Televisioyhtiöt (Yleisradio Oy, MTV Oy, Sanoma Media Finland Oy, Discovery Networks Finland Oy ja Fox International Channels Oy) tekivät maaliskuussa 2016 päätöksen vapaasti vastaanotettavien tv-kanavien siirtymisestä 31.3.2020 mennessä käyttämään pelkästään DVB-T2-tekniikkaa. TV-yhtiöt ilmoittivat 24.10.2018 siirtymän viivästymisestä.

Voit jo nyt testata toimiiko televisiosi myös uuteen lähetystekniikkaan siirtymisen jälkeen. Tee testi osoitteessa toimiikotelevisioni.fi.

Yleisradion HD-kanavien näkyvyysalue laajenee kevään aikana

Yleisradion HD-kanavat siirtyvät 1.4.2020 alkaen DNA:n VHF-verkosta Digitan UHF-verkkoon, jolloin ne ovat aiempaa suuremman väestömäärän saatavilla. Yleisradio ja Digita ovat aiemmin ilmoittaneet, että Ylen HD-kanavien jakelu kattaa koko väestön 1.6.2020 mennessä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että perus- eli SD-tasoiset kanavat lakkaisivat näkymästä, vaan ne ovat nähtävissä edelleen."

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää