"Maailma on nykyään tällaista blingblingiä"

Jarkko Mikkola on nähty Vanhan Jukon lavalla useampaan kertaan. Häntä polttelee päästä takaisin lavalle neljän vuoden tauon jälkeen.

Jarkko Mikkola on lahtelainen näyttelijä ja näytelmäkirjalija. Hänet on nähty esimerkiksi Vanhan Jukon lavalla useampaan kertaan. Lisäksi hän on muun muuassa kirjoittanut näytelmiä ja novelleja. Viimeiset neljä vuotta Mikkola, 50, on käsikirjoittanut pidempää elokuvaa ja etsii sille nyt ohjaajan kanssa tuotantoyhtiötä.

Mikkola opettaa Kansanopistossa käsikirjoittamista ja kertoo huomanneensa surullisen trendin nuorisossa.

- Se, mikä ihmisiä nykyään näyttelemisessä kiehtoo ei ole niinkään se ammatti vaan julkisuus. Olen kahdeksan vuotta opettanut nuoria ihmisiä elokuvalinjalla ja keskustellut opettajien kanssa ja usein, kun nuorelta ihmiseltä kysytään tänä päivänä, mikä hän haluaa olla isona vastaus on julkkis. Kauhean surullista. Maailma on nykyään tällaista blingblingiä. Kuori on jo tärkeämpi kuin sisältö. Se miltä asiat näyttää, ei se miten ne oikeasti on.

Lisää Mikkolan ajatuksia näyttelijän työstä, kirjoittamisesta ja elämästä ylipäätään lauantain Uudessa Lahdessa julkaistavassa haastattelussa.

Keskustelu