Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi Lahti on Suomen ykkönen!

Lehtemme on valittu vuoden 2014 parhaaksi kaupunkilehdeksi. Sanomalehtien Liiton järjestämän Kaupunkilehtikilpailun voittajat palkittiin perjantaina Tampereella.

Tuomariston mukaan Uusi Lahti on onnistunut rakentamaan elävän lukijasuhteen. "Toimitus osaa koostaa ja tarjota lukijoille konkreettisia ja merkityksellisiä puheenaiheita ja uskaltaa myös itse ottaa kantaa", raati perusteli valintaa.

- Palkinto lämmittää kaikkien tekijöidemme puolesta, jotka ovat antaneet niin paljon lehden eteen. Tämä on vaatinut yksinkertaisesti työtä, työtä ja vielä kerran työtä. Kiitos kuuluu jokaiselle lehtemme tekijälle, toimenkuvasta riippumatta. Kaikilta on vaadittu onnistumisia, jotta näin kovassa kilpailussa voi pärjätä, hehkuttaa päätoimittaja Tommi Berg.

Vuoden parhaan kaupunkilehden titteliä tavoitteli yhteensä 28 lehteä eri puolilta maata. Tuomaristo oli tehnyt perusteellista työtä voittajaa valitessaan ja analysoinut muun muassa kaikkien kilpailuun lähetettyjen lehtien juttuja, kuvia, ulkoasua, rakennetta, vuorovaikutusta lukijoiden kanssa ja monia muita näkökulmia.

Perinteiseen tapaan arvioinnin kohteena olevien lehtien ilmestymisajankohta oli arvottu ja siitä ilmoitettiin kilpailuun osallistujille vasta lehtien ilmestyttyä. Näin varmistetaan, että kilpailuun osallistutaan normaalissa päivittäisessä syntyvillä lehdillä eikä kukaan voi panostaa tavanomaista enemmän juuri kilpailuviikon lehtiin.

Parhaat kaupunkilehdet valitsi tänä vuonna ryhmä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toimittajaopiskelijoita terästettynä Lapin Kansan uutispäällikkö Taru Salolla. Eri vuosikursseja edustaneet opiskelijat olivat Petri Haukinen, Minttu Käenmäki, Riikka Nyman ja Annika Posti. Opiskelijaraadin ohjaajana toimi journalismin lehtori Sari Tiiro.

Toiseksi kilpailussa sijoittui kaupunkilehti Kokkola ja kolmanneksi Suur-Jyväskylän Lehti. Kunniamaininnan sai Seinäjoella ilmestyvä Epari.

Kymmenen parhaan kaupunkilehden joukkoon sijoittuivat lisäksi Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset, Itäväylä, Länsiväylä, Selänne, Vantaan Sanomat ja Vartti Etelä-Karjala.

Kaupunkilehtien juttukilpailun voitti toimittaja Riina Sydänmaanlakan Suur-Jyväskylän Lehteen kirjoittamallaan jutulla. Valokuvaaja Johanna Erjonsalon Vantaan Sanomiin ottama kuva on Vuoden kaupunkilehtikuva.

Aiheesta aivan varmasti lisää keskiviikkona 15.10. ilmestyvässä Uudessa Lahdessa!