Hennalan kohtalo mietityttää Vuoden lahtelaista

Seppo Toivonen tuntee Hennalan varuskunta-alueen värikkään historian perinpohjaisesti. Tulevaisuudesta hänellä ei ole sen tarkempaa tietoa kuin kenelläkään muullakaan. Varmaa on vain se, että viimeiset sotilaat poistuvat alueelta vuodenvaihteessa. Vielä tulevana lauantaina pääsee käymään sotilaskodin myyjäisissä.

Lahti-Seura on valinnut vuoden lahtelaiseksi everstiluutnantti evp. Seppo Toivosen. Hänet tunnetaan nykyään ennen kaikkea Hennalan kasarmialueen historian asiantuntijana ja Lahden seudun oppaat ry:n keskeisenä aktiivina.

- On miellyttävä tunne, kun on annettu tunnustusta siitä työstä, mitä on tehty, Toivonen kommentoi valintaa.

Juhlahetkeen sekoittuu kuitenkin myös haikeutta Hennalan varuskunnan kohtalosta. Toivonen sanoo olevansa kuitenkin yllättynyt siitä, että Hennalaan ei jäänyt edes puolustusvoimien aluetoimistoa. Juuri nyt Hennalan alueen tulevaisuudesta ei ole kenelläkään tarkkaa tietoa.

- Rakennukset sopisivat hyvin esimerkiksi pienteollisuudelle ja käsityöläisille. Se vaatisi kuitenkin yhden nokkahenkilön tai -organisaation. Jos sellaista ei ole, voi alueen kehittämisessä mennä pitkäänkin.

Kaupunki ei ole ollut halukas ottamaan vastuulleen vanhoja rakennuksia.

- Harmi, että kaupunki ei lähtenyt hankkeen vetäjäksi, Toivonen sanoo.

Palkitun Toivosen haastattelu kokonaisuudessaan 5.11. ilmestyvässä Uudessa Lahdessa.

Keskustelu