Tavoite: Pohjoismaiden mestaruuskisat

Safeen Akreyi, 20, on yksi Mustankallion uumenissa kehittyvistä Lahden Kalevan nyrkkeilylupauksista. Sunnuntaina hän kohtaa Helsingissä tuntemattoman suuruuden Teksasista.

Lahden Kalevan Safeen Akreyi ei tiedä seuraavasta vastustajastaan paljoa. Parikymppinen lahtelaisnyrkkeilijä on hallitseva Suomen mestari alle 81-kiloisten sarjassa, mutta tulevana sunnuntaina isketään kunniasta Savate Club Fight Night -tapahtumassa Helsingin Kalliossa.

Kamppailu-urheiluillassa otellaan neljä savaten EM-ottelua ja kaksi nyrkkeilyottelua. Akreyin vastustajaksi kehään nousee Yhdysvalloista tuleva Eddie Ortiz, joka on ottelukokemukseltaan samaa luokkaa lahtelaisen kanssa.

- Hän on Teksasin mestari. Valmentaja (Kari Korhonen) sanoi, että se on raamikas kaveri, 183-senttinen Akreyi naurahtaa.

Osa nyrkkeilyn suolaa on se, että tekijämiehiä löytyy joka puolelta maailmaa ja joskus vastustaja on ennen matsia täysi arvoitus.

- Siitä tulee oma jännityksensä. On parempi, kun ei katso liikaa videoita netistä, tai muuten ottaa vain ylimääräisiä paineita ja oma paketti hajoaa, Akreyi kuittaa.

Kurditaustainen Akreyi on syntynyt ja asunut ikänsä Lahdessa. Nyrkkeilysalille hän päätyi jo 14-vuotiaana ja hankki SM-hopeaa kaksi vuotta sitten.

- Pohjoismaiden mestaruus on nyt uusi ja realistinen tavoite.

Nyrkkeilijälupauksen haastattelu kokonaisuudessaan keskiviikkona 12.11. ilmestyvässä Uudessa Lahdessa.

Keskustelu