Hollola kaavoittaa Lahden viereen, suunniteltu ajoyhteys närästää Karjusaaren asukkaita

Punaisella rajatulle Raikkosen alueelle on tulossa 200 -250 asukkaan asuinalue Vesijärven rantaan. Välittömästi alueen eteläpuolella on Lahden Karjusaari.

Karjusaaren suunnalla on vireillä kaavoitushanke, johon tämän syksyn kuntaliitoskuviot tuovat väistämättä on lisämausteensa. Hollola on kaavoittamassa uutta 200-250 asukkaan pientaloaluetta niin sanotulle Raikkosen alueelle, aivan Lahden rajan välittömään läheisyyteen.

Ajatuksena on ollut, että liikenne uudelle alueelle järjestettäisiin nykyiseltä Karjusaaren asuinalueelta, käytännössä Karjusaarenkadun ja Poukamanpolun kautta.

Arvioiden mukaan uusi tieyhteys lisäisi Karjusaarenkadun liikennettä 200-250 ajoneuvolla vuorokaudessa. Karjusaaren asukkaat eivät ajatusta purematta niele. Tieyhteyttä vastustavaan adressiin tuli yli 190 nimeä.

- Emme ymmärrä, miksi yhteys pitää viedä tätä kautta. Lahtelaisten viihtyisyys ja turvallisuus laskee, jotta Hollola saa yhteyden uudelle alueelleen, toteaa Karjusaari-seuran puheenjohtaja Pekka Häkkä.

Hän korostaa, että asukasyhdistys ei vastusta Hollolan uutta asuinaluetta. Sen sijaan lahtelaiset haluavat, että Raikkosen alue yhdistetään Hollolan kunnan puolelta yleiseen tieverkkoon. Hollola on vedonntu siihen, että vaihtoehtoinen reitti tulee kalliimmaksi.

Nyt ollaan tilanteessa, jossa kaupunginhallitus on jo saanut karjusaarelaisten adressin ja tekninen lautakunta saa Poukamanpolun levennykseen tähtäävän kaavamuutosesityksen pohdittavakseen tämän kuun 18. päivänä.

Lisää asiasta tänään ilmestyvässä Uudessa Lahdessa.

Keskustelu