Millaista toimintaa tänne?

Tähän rakennukseen on tulossa yritystoimintaa, mahdollisesti esimerkiksi kahvila. Taustalla näkyvässä rakennuksessa on mm. toritoimintoihin liittyviä tiloja.

Lahden torin uusi ilme alkaa pikkuhiljaa hahmottua, kun toriparkkityömaalla on päästy pintarakenteiden kimppuun. Silmiinpistävintä on, että torilla on entistä enemmän kiinteitä rakennelmia. Torin jokaiseen kulmaan tulee sisäänkäynti parkkihallin porraskäytäviin ja hisseihin.

Lisäksi Vapaudenkadun puolella sijaitseviin kulmarakennuksiin sijoittuu muitakin toimintoja, minkä vuoksi ne ovat selvästi isompia kuin Aleksanterinkadun puolella olevat rakennukset.

Kaikki rakennukset ovat Lahden Pysäköinti Oy:n omistuksessa. Vapaudenkadun puolelle tulee mm. torikauppiaiden sosiaalitiloja ja tori-isännän tiloja. Torikadun kulmauksessa olevaan rakennukseen on lisäksi varattu myös liiketila, joka vuokrataan ulkopuoliselle yrittäjälle.

Tilan vuokraamisesta huoletiva kaupungin rakennuttajapäällikkö Mika Lastikka toteaa, että tällä hetkellä tulevan yrityksen toiminta on vielä auki. Tilaan haettaneen yrittäjää avoimella kilpailtuksella.

- Haluamme hakijoilta ehdotuksia siitä, millaista toimintaa siihen tulisi.

Lastikka ei lähde vielä ennakoimaan, mitä yritystoimintaa rakennukseen tulee. Todennäköistä on, että myös kaupunkikuvaryhmä ottaa asiaan kantaa, koska kyseessä on keskeisellä paikalla sijaitseva rakennus.

- Olen kuullut, että innokkuutta on ainakin kahvilayrittäjien keskuudessa.

Tavoitteena on, että uusi yrittäjä pääsee aloittamaan toimintansa torin avautuessa ensi vappuna.

Keskustelu