Kotialbumien Lahti-kuvat talteen

Marjaana Kontu

Lahdessa kerätään talteen yksityishenkilöiden Lahti-aiheista kuvamateriaalia.

Albumit auki -keräyksen tavoitteena on koota ja digitoida verkkotietokantaan Lahtea ja lahtelaisuutta esittäviä kuvia kotialbumeista.

Albumit auki -projekti sai alkunsa vuonna 2002 Helsingissä. Lasipalatsin Mediakeskus on kerännyt kuvia Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella. Syksyllä 2014 avautui uusittu nettikokoelma, jonka hakutoiminnoilla löytyy jo kaksikymmentätuhatta digitoitua valokuvaa. Lahdellekin on avattu oma sivu osoitteessa albumitauki.fi/lahti.

Tarkoitus on kerätä mahdollisimman laaja kuvatietokanta Lahdesta, mukaan halutaan kuvia eri vuosikymmeniltä, ne voivat olla 1800-luvun lopulta tai tältä vuodelta, kunhan ne ovat paperisessa muodossa ja liittyvät Lahteen.

Kaupunkinäkymien ja maisemien lisäksi myös kotiin, työhön ja vapaa-ajan viettoon liittyvät kuvat sopivat projektin sivuille. Kuvien digitointien yhteydessä kerätään talteen kuviin liittyvät tarinat.

Digitoinnin jälkeen valokuvat palautetaan omistajalleen, ja valokuvien tuojan on myös mahdollista saada itselleen ilmaiseksi digitaalinen versio kuvistaan.

Kommentoi