Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mustonen ja Hakala myivät sataman ravintolalaivat

Summer Up -tapahtumasta tunnettuksi tulleiden Martin Mustosen ja Oskari Hakalan omistaman Mustonen & Hakala Oy:n tytäryhtiö Lahden Sataman Helmet Oy on myynyt Lahden matkustajasatamassa sijaitsevat ravintolalaivat M/S Kaunis Veeran ja S/S Ilonan liiketoimintoineen CMB Ravintoloille. CMB Ravintolat on valtakunnallinen 15 toimipaikan ja viiden osakeyhtiön muodostava ravintolaryhmä, jolla on myös ennestään ravintolaliiketoimintaa Lahdessa, kuten Santa Fe, Jackalope, Santa Fe Express sekä Dublin Irish Pub.

Ravintolalaivat ehtivät olla Mustosen ja Hakalan omistuksessa vuodesta 2013 lähtien, jonka aikana laivat ehtivät saada uuden ilmeen perusparannuksen ja pintaremontin johdosta.

- Tehtiin laivoihin ensimmäisenä vuonna ihan uusi ilme ja tuotiin toimintaa nykypäivän tasolle niin ruuan, markkinoinnin kuin kaiken muunkin puolesta. Se vaikutti selkeästi asiakasvirran lisääntymiseen ja sitä kautta lisääntyneeseen kauppaan. Alkuperäinen suunnitelma oli laittaa laivat uuteen uskoon, pyörittää niitä onnistuneesti muutama vuosi ja myydä ne sen jälkeen uudelle omistajalle. Tässä onnistuttiin. Ravintolaliiketoiminta ei ole meidän ydinliiketoimintaa ja kun suuntamme on ollut selkeästi viime aikoina PK - seudulle päin, jonne olemme jo muuttaneetkin, oli Lahdessa sijaitsevien kausiravintoloiden myyminen tässä kohtaa järkevää. Meidät tullaan jatkossakin näkemään yleisötapahtumien parissa, kertoo Martin Mustonen.

Mustonen on tyytyväinen uusien jatkajien valintaan, sillä uudet omistajat ovat pitkän linjan ravintola-alan ammattilaisia, jotka toiminnallaan pystyvät kehittämään Lahden Matkustajasatamaa entisestään yhä viihtyisämmäksi lahtelaisten olohuoneeksi. Uusien omistajien tarkoituksena ei ole kuitenkaan tehdä isoja muutoksia olemassa olevaan toimintaan ainakaan ensimmäisenä vuonna. Ilona laivan pienimuotoista peruskunnostusta ja sen toiminnan kehittämistä kuitenkin harkitaan.

Mustonen ja Hakala myivät aiemmin tänä vuonna Summer Upin kokonaan HimosLomat Oy:lle. Kaksikon festaritaivalta muisteltiin ja juhlittiin viime viikonloppuna Lahdessa järjestetyssä 200 hengen kutsuvierastapahtumassa, joka huipentui satamassa järjestettyyn ilotulitukseen.