Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Parisuhdevalmentajan 10 vinkkiä ihanammaksi kumppaniksi

1) Tuhlaile kauniita sanoja. Sano kotonakin kiitos, kiitäthän töissäkin. Ota tavaksesi kehua kumppanisi kerran päivässä.

2) Tee palveluksia. Tee pieniä tekoja arjessa odottamatta vastapalvelusta. Tarjoudu käymään kaupassa, tee voileipä valmiiksi erätauolle tai hiero hartioita uutisten aikaan.

3) Järjestä aikaa. Kaksin olo on tärkeää. Juokaa yhteiset aamukahvit tai iltateet. Istukaa sohvalla yhdessä, pitäkää vapaailta netin käytöstä ja harrastuksista.

4) Kosketa. Voiko kosketusta olla liikaa? Taputa pepulle keittiössä, silitä poskea kassajonossa, suikkaa suukko lähtiessä ja ota kädestä kävelyllä.

5) Kerro, mitä haluat, tunnet ja tarvitset. Odotuksesi eivät toteudu, jos et kerro niistä toiselle. Älä pihtaa tietoa äläkä odota toisen lukevan ajatuksiasi - muuten petyt varmasti.

6) Ole kiinnostunut. Milloin viimeksi kysyit kumppanisi mielipiteitä ja ajatuksia? Älä oleta, että ne ovat samat kuin 10 vuotta sitten. Tiedätkö, mikä häntä nyt innostaa ja mistä hän unelmoi?

7) Kuuntele. Kun hän puhuu sinulle, lopeta häärääminen ja keskity kuuntelemiseen. Puhu niin, että sinua halutaan kuunnella ja kuuntele niin, että sinulle halutaan puhua.

8) Ota aikalisä. Onnellisilla pareilla on erimielisyyksiä yhtä paljon kuin onnettomillakin. Jos tunteet kuohahtavat, ota riidassa aikalisä. Kiukustuneena vuorovaikutusta ei synny.

9) Anteeksi. Pyydä reilusti anteeksi, jos loukkasit toista. Mieti, onko parempi olla onnellinen kuin oikeassa? Koti ei ole taistelukenttä.

10) Ole armollinen. Keskity siihen, mitä on eikä mitä puuttuu. Kukaan ei pysy samana kuin suhteen alussa, mutta kun riität itsellesi, toinenkin riittää sinulle.