Seppo Hakala eroaa Lahden kokoomuksen valtuustoryhmästä

Tommi Berg

Kaupunginvaltuutettu Seppo Hakala ilmoittaa eroavansa välittömästi Lahden kokoomuksen valtuustoryhmästä. Hän aikoo liittyä valtuutettu Matti Katajan kanssa muodostamaansa ryhmään.

Hakala perustelee tiedotteessaan ratkaisuaan näillä sanoin:

"Lahden Kokoomuksen valtuustoryhmän viimeaikainen toiminta on erkaantunut perusarvoista, joita ovat koulutuksen, kokemuksen ja ammattitaidon arvostaminen sekä toinen toistemme mielipiteiden kunnioittaminen. Näiden arvojen tilalle ovat nousseet ns. "puolueosaaminen" ja henkilökohtaiset valtapyrkimykset.

Tärkeimmät luottamushenkilöpaikat on keskitetty pienelle sisäpiirille ja muut paikat heidän suosikeilleen kokemuksesta ja kunnallisvaalimenestyksestä piittaamatta.

Kokoomusryhmää johdetaan käskyttämällä, joka ei ole enää nykypäivän organisaatioiden johtamista - ei edes lahtelaisessa kunnallispolitiikassa. Johtavien luottamushenkilöiden käyttäytyminen rivivaltuutettua kohtaan on ylimielistä ja väheksyvää.

Sain viime kunnallisvaaleissa 305 ääntä. Edellä esitetyissä olosuhteissa en voi täyttää äänestäjieni minulle antamaa valtuutusta toimimalla sellaisessa valtuustoryhmässä, joka on kadottanut kunnallispoliittisen toiminnan keskeiset perusarvot ja arvokäsitykset.

Edellä esitetyn perusteella ilmoitan eroavani välittömästi Kansallisen Kokoomuksen Lahden valtuustoryhmästä ja liittyväni kaupunginvaltuutettu Matti Katajan kanssa muodostamaamme valtuustoryhmään".

Hakala on istunut kuluvalla valtuustokaudella Lahden teknisessä lautakunnassa. Lahden ja Nastolan yhdistymisen jälkeen toimintansa aloittavissa uusissa lautakunnissa Hakalalla ei ole enää paikkaa.

Hakalan kanssa valtuustoryhmän muodostava Matti Kataja erosi kokoomuksen valtuustoryhmästä tämän vuoden toukokuussa jouduttaan väistymään Lahti Energian hallituksen puheenjohtajan paikalta.

Keskustelu