Uuden kesäteatterin nuorin näyttelijä ei ole vielä syntynyt

Kapteeni Fellmanin 60-vuotisynttäreillä vuonna 1899 oli vauhdikas tunnelma. Tämä tunnelma jatkuu ensi kesän Kapteeni ja rullatehtaan Aino -näytelmässä Ainopuistossa. Lahden kaupunginmuseon arkisto

Tommi Berg

Ainopuiston teatterin uusien näyttelijöiden ilmoittautuminen ja koe-esiintyminen on kesäkauden 2016 osalta päättynyt. Mukaan uuteen näytelmään Kapteeni ja rullatehtaan Aino tuli 60 näyttelijää ammattilaisista debytantteihin. Ikäjakaumakin oli riittävä: nuorin Ainopuiston teatterin näyttelijä syntyy maaliskuussa ja osallistuu äitinsä kanssa viisikuukautisena elokuun esityksiin. Kokenein näyttelijä on 84-vuotias lahtelaisrouva.

Esityksen harjoitukset alkavat helmikuun lopulla. Ensi-ilta on lauantaina 2. elokuuta Ainopuiston vehreydessä. Edellisestä kesäteatteriesityksestä Ainopuistossa on ehtinyt kulua jo lähes 60 vuotta, jolloin Lahden kaupunginteatteri esitti Elokuun teehuone -näytelmää. Tuolloin mukana oli legendaarinen lahtelainen näyttelijä Ola Johansson. Ensi kesänä mukana on Olan poika, näyttelijä Petri Johansson, joka näin jatkaa lahtelaista teatterisukuperinnettä Ainopuistossa.

Kapteeni-näytelmän pääroolien esittäjät, hovineuvos August Fellman ja hänen puolisonsa Ida Fellman sekä Tornatorin rullasorvaaja Aino Pikkarainen, julkistetaan helmikuussa.

Kommentoi