Radiomastot värjätään Colosseumin tavoin vihreiksi Pyhän Patrikin päivänä

Radiomastoja on aiemmin valaistu pinkiksi tyttöjen päivän kunniaksi. Tämän viikon torstaina mastojen värivalikoimaan ilmestyy uusi väri, vihreä. Pertti Louhelainen

Lahti osallistuu torstaina Irlannin matkailutoimiston kampanjaan ”Go Green” St Patrick’s Dayn teeman mukaisesti. Irlannin valtion matkailutoimisto aktivoi maailman tunnettuja kaupunkeja ja maanmerkkejä muuttumaan vihreiksi. Lahdesta mukaan on kampanjaan on ilmoitettu mukaan radiomastot.

Lahden radiomastot valaistaan ensimmäistä kertaa historiassaan vihreäksi huomenna torstaina kello 19 alkaen. Vihreää väriä ei ollut helppo saada näkyville radiomastoissa, mutta haaste on ratkaistu Lahti Energian Matti Sairan avulla.

Lahti saa tempauksen myötä kansainvälistäkin näkyvyyttä Irlannin matkailutoimiston kampanjassa. Radiomastojen lisäksi vihreäksi valaistaan myös mm. Rooman Colosseum, New York Ground Zero, Nelsonin patsas Lontoossa.

Lahden tempaukseen liittyen kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta isännöi keskiviikkona kaupungintalolla lyhyttä vastaanottoa, jossa ovat vieraina Irlannin suurlähettiläs ja Irlannin valtion matkailutoimiston väkeä.

Vihreät radiomastot ja muut maamerkit on löydettävissä sosiaalisesta mediasta aihetunnisteella #GoGreen4PatricksDay.

Kommentoi