Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Sopenkorven rikkihapporekka oli ylipainoinen

Hämeen poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan maaliskuussa Sopenkorvessa tapahtuneesta rikkihapporekan kaatumisesta.

Onnettomuudessa 43 tonnin rikkihappolastia kuljettaneen ajoneuvoyhdistelmän vetoauto kaatui ja törmäsi lopulta läheisen kerrostalon seinään.

Tutkinnassa selvisi, että onnettomuus johtui useista erilaisista kuljettajan ja kuljetuksesta vastuussa olevan tahon rikkeistä.

Onnettomuusajoneuvon lastaus oli lain vastainen. Autoa kuljettanut henkilö ei ollut itse lastannut ajoneuvoa, mutta hän oli tietoinen lastauksen lainvastaisuudesta. Rikkihappoa oli lastattu yli painorajan, joten ajoneuvossa oli ylikuormaa. Rikkihappo on erittäin painavaa, se painaa melkein kaksi kertaa veteen verrattuna.

Lisäksi nestemäinen aine oli päässyt säädösten vastaisesti liikkumaan säiliössä, ja tämän tyyppinen loiskuminen saa perävaunun helposti heittelehtimään.

Ajoneuvoyhdistelmä ajoi myös Kärpäsen mäkeä alas lievää ylinopeutta. Nopeutta oli 65 km/h, kun nopeusrajoitus oli 50 km/h.

Yhtenä osatekijänä oli myös tien liukkaus.

Poliisi kommentoi, että todennäköisesti mikään näistä yksittäisinä tekoina sinänsä melko lievistä rikkeistä ei yksinään olisi johtanut onnettomuuteen, vaan onnettomuus syntyi niiden yhteisvaikutuksesta.

Poliisi tutkii yhä myös kyseisen kuljetusyrityksen työ- ja lepoaikoja sosiaalilainsäädännön rikkomisena.