Tero Hetero tekee romanttista romeoräppiä

Perjantaina Sammonkadun 8-sali täyttyy sateenkaarista, kun Pride-viikkoa juhlistetaan 8-sali goes Pride -tapahtuman merkeissä. Illan aikana lavalle nousee useita artisteja, ja paikan päällä on myös tapahtuman yhteistyökumppaneiden pisteitä.

Muunsukupuolinen Tero Hetero on yksi tapahtuman artisteista. Yhtyeensä kanssa Helsinki Pridessakin keikkaillut artisti odottaa tulevaa tapahtumaa innolla.

- Intensiivinen keikka on tulossa, soitetaan kaikki kahdeksan biisiämme, hän hymyilee.

Tero Heteron tarina alkoi vähän yli vuosi sitten. Tero, oikealta nimeltään Niina Hartikainen, kertoo artistiuran lähteneen käyntiin yhtäkkisesti.

- Olen aikaisemminkin tehnyt yhteemme tuottajan, Lasse Turusen kanssa hommia. Keskustelimme ideastani ja se vain lähti siitä. Yhtäkkiä huomasin, että meillä oli viisi biisiä tehty, hän naurahtaa.

Hartikaisen ura räpin saralla on nuori, vaikka hän on tehnyt musiikkia aikaisemminkin. Rap musiikkigenrenä tarjoaa hänelle mahdollisuuden ilmaista vakaviakin asioita ja puhua paljon asiaa yhdessäkin kappaleessa.

- Aikaisemmin minulla piti olla joku artisti-imago. Nyt uskaltauduin tekemään tätä sellaisena kuin olen. Koskaan ei ole tuntunut tältä. Tuntuu, että rap on Terolle juuri oikea väylä, hän selittää.

Hartikainen tekee biisejä yhdessä tuottaja ja biittien tekijä Turusen, kosketinsoittaja ja tuottaja Henna Helasvuon ja laulusta huolehtivan Sari Goltzin kanssa. Yhtyeen lauluista huokuu rakkaus ja hyväksyvyys.

- Biiseissä on rakkauden ja epäuhon sanoma. Tai ehkä uhoamme rakkaudella. Tämä on romeoromanttista, hyväntuulista räppiä, Hartikainen kertoo.

Perussuomalaisten nuorten sukupuolikampanja sai Tero Heteron tekemään kappaleen En oo tyttö, joka kertoo muunsukupuolisuudesta. Artistin muunsukupuolisuus kiinnostaakin ihmisiä.

- En ole tyttö, mutta en ole vaihtamassa sukupuoltakaan ainakaan nyt. Konflikti kehon kanssa on, mutta elämään luottaminen on vahvempi. Ihmiset ovat kiinnostuneita. Ystäväni ovat sinut asian kanssa, ja jotkut vanhempieni ystävistäkin ovat heränneet uuteen todellisuuteen, että tällaisiakin ihmisiä on olemassa ja se on ihan siistiä, hän iloitsee.

- En ole moneenkaan muunsukupuoliseen törmännyt, joka uskaltaisi puhua omana itsenään. Missioni muunsukupuolisena on, että tästä tulisi normaalia. Tissit eivät määritä sitä, oletko sisimmältäsi nainen vai mies, Hartikainen muistuttaa.

Monet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvat joutuvat kohtaamaan kiusaamista. Hartikainen kuitenkin sanoo olevansa onnekas ja välttäneensä kiusaamisen. Hän ei aio myöskään antaa mahdollisen kritiikin häiritä itseään.

- En halua vastata kiusaamiseen negatiivisesti, vaan positiivisen kautta. En antaudu kiusaamiselle!

Hartikainen haluaa olla esikuvana varsinkin itseään etsiville nuorille.

- Kaikki lähtee itsetutkiskelusta! Ei pitäisi olla väliä, ketä rakastaa, kunhan ei satuta ketään. Samat jutut itsensä hyväksymisen kanssa on kaikkien käytävä läpi, myös heteroiden, hän neuvoo.

Tero Hetero esiintyy perjantaina 8-salilla kello 20.15. Tapahtuma alkaa kello 18 ja päättyy kello 22.30.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut